Sú známi Podnikatelia roka 2014, cenu získali muž a žena

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Peniaze, korupcia
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 13. marca (WEBNOVINY) – Držiteľmi titulu EY Podnikateľ roka 2014 na Slovensku sa stali zakladajúci spoločníci firmy MicroStep, s. r. o. Alexander Varga a Eva Stejskalová. Spomínaná spoločnosť sa zaoberá vývojom a výrobou riadiacich systémov pre priemyselné aplikácie. Informoval o tom vyhlasovateľ súťaže, spoločnosť EY.

Poslaním súťaže je informovať verejnosť

Porota súťaže bola 9-členná a uchádzačov hodnotila podľa kritérií ako podnikateľský duch, inovácie, čestnosť a poctivosť, či osobný vplyv. Rozhodovali tiež finančné výsledky, strategická orientácia a celoštátny, globálny dosah.

„Poslaním tejto súťaže je nielen vzdať uznanie úspešným podnikateľom, ale aj informovať verejnosť o inšpiratívnych podnikateľských príbehoch. Činnosť a aktivity slovenských podnikateľov často presahujú hranice našej republiky a mali by sme byť na nich právom hrdí,“ poznamenal vedúci partner EY v SR Matej Bošňák. Zároveň dodal, že víťazi Alexander Varga a Eva Stejskalová budú v júni Slovensko reprezentovať na svetovom finále v Monte Carle a zabojujú o titul EY Svetový podnikateľ roka.

Titul „EY Technologický podnikateľ roka 2014“ získali Šimon Šicko, Marián Fridrich a Filip Fischer, trojica spoluzakladateľov spoločnosti Pixel Federation, s. r. o. Špeciálne ocenenie poroty za spoločenský prínos si odniesol Július Hron z firmy Auto – Impex, s. r. o.

Celosvetové finále sa uskutoční v Monte Carle

„Július Hron stál pri transformácii detských domovov z internátnych typov na rodinné a v súčasnosti je jedným z reformátorov odborného školstva na Slovensku,“ priblížil vyhlasovateľ súťaže. Zvláštnu cenu Profitu za najkrajší podnikateľský príbeh udelil dvojtýždenník Profit Petrovi Matúškovi z AÇAIMANIA Europe, s. r. o. Ocenenie „EY Začínajúci podnikateľ roka 2014“ v tomto súťažnom ročníku nebolo udelené.

Súťaž Entrepreneur of the Year prvýkrát vyhlásila spoločnosť EY (predtým Ernst & Young) v roku 1986 v USA. Najbližšie celosvetové finále sa bude konať v Monte Carle v júni 2015, na ktorom bude reprezentovať Slovensko aj držiteľ titulu EY Podnikateľ roka 2014.

Spoločnosť EY poskytuje celosvetovo odborné poradenské služby v oblasti auditu, daní, transakčného a podnikového poradenstva. Názov EY označuje celosvetovú organizáciu a môže zahŕňať jednu alebo viac členských firiem Ernst & Young Global Limited, pričom každá je samostatná právnická osoba.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať