Enel pokračuje v predaji elektrární, Ficovi sa to nepáči

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
S dostavbou Mochoviec sa bude pokračovať
Pohľad do areálu Atómovej elektrárne Mochovce (EMO) počas novinárskej exkurzie na dostavbe 3. a 4. bloku. Mochovce, 7. október 2014. Foto: SITA/Ján Slovák

PRAHA 27. marca (WEBNOVINY) – Slovensko je proti tomu, aby spoločnosť Enel predávala svoj väčšinový podiel v Slovenských elektrárňach (SE) skôr, ako sa dokončí dostavba nových jadrových blokov v Mochovciach. Vo štvrtok to vyhlásil premiér Robert Fico.

„Trváme na tom, že ak talianska spoločnosť chce uskutočniť predaj, mal by nastať až niekedy v rokoch 2017 a 2018, keď tretí a štvrtý blok budú naštartované a budú produkovať elektrickú energiu,“ povedal Fico.

Spoločnosť Enel vo svojom stanovisku uviedla, že rešpektuje názor premiéra Fica, nemyslí si však, že predaj z časového hľadiska ovplyvní dokončenie jadrových blokov. „Proces predaja podielu spoločnosti Enel v SE bude pokračovať podľa plánu,“ uviedla firma Enel.

Spoločnosť Slovenské elektrárne

je najväčším výrobcom elektriny na Slovensku. V apríli 2006 sa jej hlavným akcionárom stala spoločnosť Enel so 66-percentným podielom. Zvyšných 34 percent akcií vlastní Ministerstvo hospodárstva Slovenskej republiky.

Na kúpu slovenského výrobcu elektriny vynaložil Enel pred deviatimi rokmi necelých 840 miliónov eur. Spoločnosť Slovenské elektrárne disponuje 5 739 megawattmi inštalovaného výkonu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Robert Fico
Firmy a inštitúcie EnelSE Slovenské elektrárne