Chyťte si svoje percento od Širokého v novej hre z Bahám

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Juraj Široký
Foto: Facebook.com/Sloboda a Solidarita

BRATISLAVA 23. apríla (WEBNOVINY) – Slovíčko Váhostav v posledných dňoch počujú Slováci na každom kroku. Touto kauzou sa zaoberá parlament a informujú o nej všetky médiá a ovládla aj sociálne siete.

Kauzu priblížilo vtipné video, vznikla hra aj pesnička

Najnovšie si môžete svoje percento od Juraja Širokého chytiť aj vy, a to v novej hre z prostredia Bahám, ktorú strana Sloboda a Solidarita zverejnila na svojom Facebooku. „Vieš koľko stoja mesačne energie vily na Bahamách?,“ ukáže sa Vám s touto otázkou zamračený premiér Robert Fico po dosiahnutých 15-tich percentách. CHYŤTE SI SVOJE PERCENTO.

Pred časom kauzu Váhostav priblížilo vtipné video s titulkami od Jána Gorduliča, ktoré na YouTube videli státisíce ľudí —-> POZRITE SI HO. Pesničkou sa nedali zahanbiť ani zabávači z markizáckej šou Kredenc. „Mená firiem stratených, nezaplatím žiadnej z nich,“ spieva Michal Kubovčík v upravenej verzii hitu Veľký sen mora od Janka Lehotského.

Video: Mená faktúr stratených

https://www.youtube.com/watch?v=rLP-6Imrros

Fico predstavil riešenie

O definitívnom riešení situácie Váhostavu a o legislatívnych zmenách po stredajšom rokovaní ministrov so spoločnosťou Váhostav a jej veriteľmi informoval premiér Fico

„Ideme novelizovať príslušné zákony, ktoré upravujú Obchodný zákonník a ďalšie zákony tak, aby ak je miera uspokojenia veriteľa v reštrukturalizácii nižšia ako 50 percent po skončení reštrukturalizačného plánu, bude zostatok do výšky 50 percent dlžnej sumy považovaný za právoplatnú pohľadávku,“ priblížil premiér s tým, že časť dlhu nad 50 percent bude predstavovať majetkové právo, ktoré si bude môcť veriteľ uplatňovať zo zisku a iných príjmov spoločnosti. Na tento prípad sa nevzťahuje žiadna premlčacia doba.

Premiér zároveň informoval, že veritelia budú môcť za svoje pohľadávky dostať aj akcie Váhostavu – spoločnosť sa rozhodla takto sprístupniť 49 percent svojich akcií. „Pripomínam, že tieto akcie nie sú ničím zaťažené a budú použité v prospech nezabezpečených veriteľov z obchodného styku. Ide o tých veriteľov, ktorí majú priamo obchodný styk s Váhostavom,“ poznamenal Fico.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Robert Fico
Firmy a inštitúcie Váhostav - SKWBN