Nezamestnanosť u nás klesá pomaly, Kaník viní Fica

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vládny Smer oslavuje, personálne zmeny nechystá
Zľava: Predseda strany Robert Fico a podpredsedovia strany Marek Maďarič a Dušan Čaplovič počas slávnostného snemu strany Smer-SD pri príležitosti 15. výročia založenia strany. Nitra, 6. december 2014. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 25. apríla (WEBNOVINY) – Miera nezamestnanosti na Slovensku podľa poslanca za SDKÚ-DS Ľudovíta Kaníka klesá pomalšie ako v iných krajinách Európskej únie.

Ako upozornil, napríklad v Poľsku klesla miera nezamestnanosti za tri roky od roku 2012 o 19 percent, z 9,9 percenta na 8 percent, v Českej republike o 16 percent zo 6,7 percenta na 5,6 percenta, v Maďarsku o 34 percent z 11,3 percenta na 7,5 percenta a v Estónsku až o 41 percent, z 10,5 percenta na 6,2 percenta. Naproti tomu na Slovensku sa podľa Kaníka miera nezamestnanosti znížila o 10 percent, a to z 13,8 percenta na vyše 12 percent. „Vezieme sa na celoeurópskom oživení, ktoré sa dotýka všetkých krajín, ale na Slovensku klesá nezamestnanosť veľmi pomaly,“ povedal poslanec za SDKÚ-DS.

To, že na Slovensku klesá nezamestnanosť pomalšie ako v iných krajinách, podľa Kaníka súvisí s opatreniami súčasnej vlády Roberta Fica. Tieto opatrenia, medzi ktorými spomenul výrazné zvýšenie daňového a odvodového zaťaženia pre živnostníkov a malých podnikateľov, podľa Kaníka brzdia pokles nezamestnanosti. „Keby vláda nerobila nič, alebo keby prijímala iné opatrenia, klesala by nezamestnanosť rýchlejšie,“ tvrdí poslanec za SDKÚ-DS.

Miera evidovanej nezamestnanosti na Slovensku dosiahla na konci marca tohto roka 12,06 percenta. (VIAC V TOMTO ČLÁNKU)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ľudovít Kaník
Firmy a inštitúcie Vláda SR