Ako zvládnuť tlak zo všetkých strán

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia

BRATISLAVA 5. mája (WBN/PR) – Rozvoj digitálnych technológií nabral vysoké obrátky a podľa globálnej štúdie The Economist sa štyria z desiatich CFO obávajú, že ich firma neudrží krok s konkurenciou. Zdá sa, že k faktorom, ktoré ohrozujú finančnú stabilitu firiem, pribudol ďalší. Od CFO sa však očakáva, že „ustoja“ všetky riziká a pripravia firmy na ďalší rozvoj. Ako si s tým poradiť, sa dozviete na tradičnej TREND konferencii Finančný manažment, ktorá sa uskutoční 14. mája v hoteli NH Gate One v Bratislave.

Pre stabilitu firmy je dôležitý správny finančný mix. Finančné ústavy majú dostatok zdrojov a zhodne tvrdia, že im chýbajú kvalitné rozvojové projekty. S najvyššími predstaviteľmi bánk zanalyzujeme ich očakávania, spôsob, akým hodnotia klientov a sledujú ich smerovanie. Popri bankových úveroch hrajú stále dôležitejšiu úlohu firemné dlhopisy a zoznámite sa s postupmi z úspešných emisií. Získané zdroje možno využiť na rast cez akvizície a ukážeme, prečo sa niektoré fúzie vydarili.

V digitálnej ére je úspešný ten, kto ovládne dáta. Na nasadenie nových technologických nástrojov – cloud computingu či big data – majú CFO významný vplyv. Ako zasiahnu do investícií a firemného účtovníctva? Digitalizácia a automatizácia mení aj workflow vo finančných oddeleniach. Nové systémy integrujú mobilné, cloudové a ďalšie platformy a poskytujú dáta v reálnom čase. To umožňuje lepšie napojiť finančné výkazníctvo na strategické i taktické ciele a monitorovať reálnu pozíciu firmy.

V tradičnej panelovej diskusii CFO predebatujeme aj kľúčové spôsobilosti, ktoré robia z finančných manažérov nositeľov zmien – inovácií vo firemnej kultúre, v podpore obchodu, predaja a IT technológií. Ako komunikovať zmeny pre „nefinančné“ publikum? Kedy je ten správny čas prijať rozhodnutie? Je efektívnejšia evolučná alebo revolučná stratégia?

Na konferencii odovzdáme prestížne ocenenie Finančný manažér roka 2014. Účastníci ankety sú pripravení podeliť sa o svoje skúsenosti a zapojiť sa do diskusií. To je zárukou, že sa zídu najskúsenejší CFO pôsobiaci v slovenských firmách. Nemali by ste medzi nimi chýbať.

Program a prihlášku nájdete na stránke www.trendkonferencie.sk

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Trend