GEFCO optimalizuje logistiku hotových vozidiel pre PSA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Foto: GEFCO

BRATISLAVA 4. mája (WBN/PR) – GEFCO optimalizuje logistiku hotových vozidiel pre kľúčového zákazníka prostredníctvom nového železničného riešenia, v ktorom zohráva trnavská platforma kľúčovú úlohu. Popri doterajšom exporte vozidiel z trnavskej automobilky PSA vlakovými súpravami zavádza GEFCO aj importy automobilov určených pre slovenský, maďarský, bulharský a moldavský trh.

Spätné vyťaženie vlakov z Trnavy je súčasťou európskeho projektu optimalizácie a zvyšovania produktivity pre zákazníka PSA. Modely Citroën Berlingo, Peugeot Partner, Peugeot 301 a Citroën C3 Elysée, vyrobené v Španielsku a prevezené do Belgicka po mori, boli doteraz z belgického prístavu Zeebrugge prevážané do jednotlivých destinácií kamiónmi; presunutie objemov na vlakové súpravy predstavuje pre klienta významnú časovú a finančnú úsporu. Trnavské centrum logistiky hotových vozidiel naberá na význame, s potenciálom stať sa regionálnym distribučným centrom.

Prevádzka v Trnave zohráva pri optimalizácii kľúčovú úlohu

Prvý vlak s päťdesiatkou nových vozidiel prišiel z belgického Zeebrugge do Trnavy 14. apríla. V rámci testovacej fázy projektu budú vlaky do Trnavy prichádzať s týždennou frekvenciou a objemy sa postupne zvýšia až na plnú kapacitu súpravy – 200 vozidiel. Pre porovnanie, na prevoz toho istého počtu automobilov bolo doteraz potrebných až 33 kamiónov a namiesto súčasných 2-3 dní až týždeň tranzitu. Po vyložení a kvalitatívnej kontrole vozidlá z trnavského parku putujú na slovenský, maďarský, bulharský a moldavský trh. Po doladení informačných systémov bude možné priamo z Trnavy zásobovať dílerov na maďarskom trhu, v ďalšej etape má trnavské centrum potenciál pribrať aj priamu distribúciu pre ďalšiu krajinu.

Jedinečnosť tohto európskeho projektu spočíva v kombinácii cestnej, námornej a železničnej dopravy, ktorá zabezpečuje efektívny tok vozidiel až po úroveň finálnej distribúcie, čím dokáže GEFCO pre svojho významného zákazníka PSA výrazne znížiť čas a náklady na prepravu,“ uviedol Julien Lalande, Manažér divízie FVL & CPSA GEFCO Slovakia. Do konca roka plánuje GEFCO v rámci optimalizácie previezť po železnici do Trnavy približne 5 000 áut. V regióne strednej a východnej Európy je trnavský projekt pilotným, pričom priama distribúcia pre trh inej krajiny je v rámci skupiny unikátom.

Personalizované služby s pridanou hodnotou

Okrem samotnej logistiky hotových vozidiel zabezpečuje GEFCO na spomínanej pobočke aj ďalšie služby s pridanou hodnotu, tzv. PPO (post-production operation) – personalizáciu úžitkových a osobných vozidiel. V rámci povýrobných úprav ponúka GEFCO napríklad profesionálne obloženie podlahy a stien úžitkových vozidiel, branding firemných flotíl či lepenie autofólií.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať