Ceny ropy vzrástli pre pokles zásob v USA, zlato oslabilo

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ropa
Foto: SITA/AP

NEW YORK/LONDÝN 7. mája (WEBNOVINY) – Ceny ropy vzrástli počas stredajšieho obchodovania najvyššie v tomto roku, keďže zásoby ropy v USA klesli prvýkrát od januára. Podľa Federálneho úradu pre energetiku (EIA) sa americké zásoby ropy v minulom týždni znížili o 3,88 milióna barelov. Neskôr však ropa vymazala časť svojich ziskov, keďže obchodníci vyberali zisky.

Ľahká americká ropa do 16:54 GMT zdražela o 80 centov na 61,20 USD za barel po tom, ako skôr vzrástla o viac ako dva doláre na 62,58 dolára za barel, čo je najvyššie v roku 2015. Britská ropa Brent posilnila o 60 centov na 68,12 dolára za barel po tom, ako počas skoršieho obchodovania vzrástla na tohtoročné maximum 69,63 dolára za barel.

Ceny zlata v stredu klesli. Dopad vyšších reálnych výnosov z amerických štátnych cenných papierov totiž kompenzoval pozitívny vplyv americkej meny. Dolár voči košu hlavných svetových mien oslabil o jedno percento. Spotová cena zlata do 19:10 GMT oslabila o 0,2 percenta na 1190,01 dolára za uncu. Júnové dodávky žltého kovu na divízii COMEX newyorskej komoditnej burzy zlacneli o 2,90 dolára na 1190,30 dolára za uncu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia