Protimonopolný úrad skúma možný kartel pri tovaroch z mlieka

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Mliečne výrobky, mlieko, syr, jogurt
Foto: Shutterstock

BRATISLAVA 19. mája (WEBNOVINY) – Protimonopolný úrad SR (PMÚ) podozrieva podnikateľov v oblasti vybraných mliečnych výrobkov z určovania pevných cien pre ďalší predaj. Odbor zneužívania dominantného postavenia a vertikálnych dohôd PMÚ už začal konanie vo veci možného porušenia zákona o hospodárskej súťaži.

„Začatiu správneho konania predchádzalo vykonanie inšpekcií u niekoľkých podnikateľov pôsobiacich v danej oblasti,“ povedal na utorňajšej tlačovej besede riaditeľ odboru zneužívania dominantného postavenia a vertikálnych dohôd PMÚ Emil Vojtko.

PMÚ po prešetrení relevantných podkladov a informácií nadobudol podozrenie, že sa dotknutí podnikatelia, z toho jeden dodávateľ a sedem podnikateľov pôsobiacich v oblasti maloobchodného predaja konečným spotrebiteľom, mohli dopustiť porušenia zákona.

„Existuje podozrenie, že uzatvárali medzi sebou vertikálne dohody, ktorých obsahom malo byť určenie pevných cien pre ďalší predaj,“ dodal Vojtko, ktorý upozornil, že úrad bude potravinársky sektor naďalej monitorovať.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie PMÚ Protimonopolný úrad SR