Euro posilnila nádej na dohodu v Atenách, dolár išiel dole

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Dolar
Foto: SITA/AP

LONDÝN 3. júla (WEBNOVINY) – Dolár v piatok oslabil voči euru aj košu svetových mien. Trh reagoval na správu, že americkí zamestnávatelia minulý mesiac vytvorili 223 tisíc nových pracovných miest, čo zaostalo za očakávaniami. Federálna vláda tiež revidovala smerom nadol údaje o tvorbe pracovných miest za apríl a máj.

Obchod klesol pre oslavy Dňa nezávislosti

Objem obchodov bol nízky, keďže trhy v USA boli pre oslavy Dňa nezávislosti zatvorené. Aktivitu tlmila aj neistota pred gréckym referendom o úspornom programe, ktorým veritelia podmieňujú ďalšiu finančnú pomoc krajine. Spoločnú európsku menu podporil prieskum verejnej mienky, ktorý signalizoval, že v nedeľňajšom referende by mohol s miernym náskokom zvíťaziť tábor stúpencov dohody s veriteľmi.

Dolárový index klesol o 0,15 percenta na 95,977 bodu. Voči jenu dolár mierne oslabil na 122,98 JPY/USD. Euro oproti doláru posilnilo o 0,15 percenta na 1,1105 USD/EUR.

Česká koruna si prilepšila o tretinu

Česká koruna v piatok oproti euru posilnila, kým iné stredoeurópske meny oslabili pre obavy z gréckej dlhovej krízy. Díleri však uviedli, že rast koruny bol prehnaný pre nedostatočnú likviditu na miestnych trhoch pred nedeľňajším gréckym referendom a tiež vzhľadom na to, že v pondelok bude v Česku sviatok.

Koruna do 13:53 SELČ stúpla o 0,34 percenta na 27,150 CZK/EUR, poľský zlotý oslabil o 0,07 percent na 4,195 PLN/EUR a maďarský forint klesol o 0,41 percenta na 315,400 HUF/EUR.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať