Finančná správa zriadila na kontrolu DPH špecializovaný tím

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ministerstvo financií
Foto: SITA

BRATISLAVA 24. júla (WEBNOVINY) – Finančná správa zriadila špecializovaný tím, ktorý sa má zamerať na podvody v rámci kontrolných výkazov dane z pridanej hodnoty (DPH).

Ako ďalej informovala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková, kontrolné skupiny zložené z pracovníkov miestneho daňového úradu, policajného zboru a finančného riaditeľstva vznikajú postupne vo všetkých regiónoch Slovenska. Kontrolná akcia sa začala v piatok 24. júla a zatiaľ je bez časového obmedzenia.

„Viac ako 420 tisíc eur minul podnikateľ z Bratislavy na platby v hotovosti za jeden deň. Tie si následne zahrnul do kontrolného výkazu DPH. Aby to bola pravda, musel by zrealizovať denne 420 nákupov po tisíc eur. Toto je jeden z príkladov obchádzania kontrolného výkazu DPH,” priblížila Macíková.

Podnikatelia, ktorí sa snažia obchádzať kontrolný výkaz DPH, tak robia prostredníctvom jeho jedinej anonymnej časti B3. V nej uvádzajú sumu nákupov v hotovosti, ktoré uskutočnili za predchádzajúce zdaňovacie obdobie. „Niektorí sú vo svojich nákupoch rekordéri,” dodala Macíková.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Finančná správa SR