Firma Provident v ČR a SR s polročným ziskom 9,4 mil. GBP

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Foto: Provident

BRATISLAVA 29. júla (SITA) – Spoločnosť Provident dosiahla v prvom polroku v Českej republike a na Slovensku hrubý zisk 9,4 mil. libier (GBP). V prvom polroku 2014 to bol zisk 11,2 mil. GBP. „Aj napriek silnému konkurenčnému obchodnému prostrediu v oboch krajinách sa zisk pred zdanením zvýšil o 100 tis. libier. Silnejší kurz libry voči korune však zapríčinil, že zisk po prepočte na libry bol nižší ako v minulom roku,” uviedol Provident.

Objem poskytnutých pôžičiek v Čechách a na Slovensku poklesol o 22,5 % na 79,6 mil. GBP. Priemerné čisté pohľadávky klesli o 16,8 % na 136,8 mil. GBP. „Zaviedli sme nové procesy, ktoré by mali priniesť rýchlejší rast. Ich výsledkom je, že sme počas polroka postupne zaznamenali zlepšujúci sa trend vo výške poskytnutých pôžičiek,” skonštatoval Provident.

International Personal Finance plc, materská spoločnosť Providentu, dosiahla v prvom polroku zisk pred zdanením 43,3 mil. GBP. V medziročnom porovnaní je to pokles, keďže v rovnakom období vlaňajška to bol zisk 47,1 mil. GBP. Objem poskytnutých pôžičiek sa znížil z úrovne 513 mil. GBP na 509,3 mil. GBP.

Medzinárodná skupina International Personal Finance (IPF), do ktorej patrí i slovenská pobočka Provident Financial s.r.o., vznikla v roku 2007 odčlenením sa od Provident Financial plc, ako jej predchádzajúca medzinárodná divízia. IPF v súčasnosti pôsobí v ôsmich krajinách sveta, a to v Českej republike, na Slovensku, v Poľsku, Maďarsku, Mexiku a Rumunsku, Bulharsku a Litve. Spoločnosť Provident Financial s.r.o. pôsobí na slovenskom trhu krátkodobých hotovostných pôžičiek pre domácnosti od roku 2001.

(1 EUR = 0,70740 GBP)

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Provident Financial