Skupina VÚB pokračovala v raste aj v druhom štvrťroku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
* zľava platná len pre Flexipôžičku na bývanie, nie je možná kombinácia oboch zliav pri jednom úvere Foto: VÚB, a.s.

BRATISLAVA 30. júla (WBN/PR) – Skupina VÚB, člen medzinárodnej bankovej skupiny Intesa Sanpaolo, zvýšila medziročne objem úverov takmer o 10% a opäť preukázala vynikajúce hospodárske výsledky.

Aj v druhom štvrťroku pokračovala skupina VÚB v raste a zaznamenala medziročný nárast úverov o 9,4% s celkovým objemom 8,6 mld. eur oproti 7,9 mld. eur minulý rok. Úverové portfólio rástlo s rovnakým prispením oboch segmentov, retailového i firemného. Skupine medziročne narástli aj vklady o 4,1 % a ich celkový objem dosiahol 8,2 mld. Eur. „Takmer 10% -ný nárast úverov je výborným hospodárskym výsledkom a zároveň potvrdením, že produkty, ktoré ponúkame sú u klientov úspešné a spĺňajú ich očakávania„, hovorí Alexander Resch, generálny riaditeľ VÚB.

Z pohľadu efektívnosti sa VÚB tiež darilo. Udržala si pomer nákladov a výnosov na vynikajúcej úrovni 44% (bez bankového odvodu). Hrubé prevádzkové výnosy skupiny VÚB sa medziročne zvýšili o 2% na 275,4 mil. eur. Tento výsledok sme dosiahli vďaka výnosom z poplatkov a iným prevádzkovým príjmom. Prevádzkový zisk skupiny VÚB medziročne vzrástol o 9,3% na 144,4 mil. eur a čistý zisk vzrástol o 9,1% na 83,1 mil. eur.

Foto: VÚB, a.s.

VÚB je dobre kapitalizovaná, kapitálová primeranosť skupiny VÚB dosiahla 16,53%, čo výrazne prevyšuje minimálnu úroveň stanovenú Národnou bankou Slovenska (8%).

Foto: VÚB, a.s.

Do skupiny VÚB patrí VÚB banka a jej 100%-né dcérske spoločnosti Consumer Finance Holding, VÚB Factoring a VÚB Leasing. Skupina z konsolidovaného hľadiska taktiež zahŕňa i VÚB Generali DSS (podiel 50%) a VÚB Asset Management (podiel 40,55%).

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie VÚB Všeobecná úverová banka