Sedem okresov na Slovensku má nezamestnanosť nad 20 percent

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Nezamestnanost
Foto: flickr.com

BRATISLAVA 22. augusta (WEBNOVINY) – Miera nezamestnanosti bola na konci júla tohto roka vyššia ako 20 percent v siedmich okresoch na Slovensku. Oproti koncu júla minulého roka sa počet okresov presahujúcich 20-percentnú nezamestnanosť znížil o päť.

Okresy, v ktorých bola na konci minulého mesiaca nezamestnanosť nad 20 percent, patria do Prešovského, Banskobystrického a Košického kraja. Zo siedmich okresov sa po tri nachádzajú v Banskobystrickom a v Prešovskom kraji a jeden okres v Košickom kraji. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Najviac nezamestnaných má Rimavská Sobota

Najvyššiu mieru nezamestnanosti zo všetkých okresov na Slovensku má dlhodobo okres Rimavská Sobota. Na konci júla v ňom miera nezamestnanosti dosiahla 28,08 percenta, čo je medziročný pokles o 2,1 percentuálneho bodu.

Nasleduje okres Revúca, kde sa miera nezamestnanosti ku koncu minulého mesiaca medziročne znížila o 3,21 percentuálneho bodu na 25,13 percenta.

Tretí najhorší v miere nezamestnanosti je okres Kežmarok. V ňom bola na konci júla miera nezamestnanosti 23,66 percenta, čo je medziročne menej o 1,93 percentuálneho bodu.

Miera nezamestnanosti klesá

Naopak, najnižšiu mieru nezamestnanosti mali na konci minulého mesiaca okresy Galanta a Bratislava 5. Miera nezamestnanosti v okrese Galanta dosiahla 5,03 percenta a v okrese Bratislava 5 bola nezamestnanosť 5,15 percenta.

Presťahovali by ste sa za prácou?

Nasledoval okres Bratislava 4 s mierou nezamestnanosti 5,41 percenta a okres Bratislava 1, ktorý vykázal mieru nezamestnanosti 5,83 percenta. Piatu najnižšiu mieru nezamestnanosti mal v júli okres Senec, a to 5,95 percenta.

Miera evidovanej nezamestnanosti na Slovensku dosiahla na konci júla tohto roka 11,46 percenta. V porovnaní s koncom júna ide o pokles o 0,09 percentuálneho bodu. Medziročne sa evidovaná miera nezamestnanosti minulý mesiac znížila o 1,21 percentuálneho bodu.

Počet disponibilných uchádzačov o zamestnanie dosiahol na konci minulého mesiaca 309 110 osôb. Oproti koncu júna ide o pokles o 2 313 ľudí. Medziročne množstvo uchádzačov, ktorí mohli okamžite nastúpiť do práce, kleslo v júli o 32 772 osôb.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia