Devízové trhy sa upokojili, dolár stúpol voči euru i jenu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Peniaze
Foto: ilustračné, Thinkstock

LONDÝN 26. augusta (WEBNOVINY) – Dolár v stredu posilnil, keďže devízové trhy sa trochu upokojili. Európsky akciový trh vymazal časť strát, čo zmenšilo nutnosť nakupovať meny, ktoré sú považované za bezpečné, ako napríklad japonský jen.

Mnohí investori však boli opatrní vzhľadom na výrazné zvýšenie volatility. Okrem toho stále nie je jasné, či sa americký Federálny rezervný systém rozhodne pre sprísnenie menovej politiky alebo nie.

Dolár si oproti jenu prilepšil o 0,6 percenta a stúpol na 119,53 JPY/USD. Spoločná európska mena voči doláru tiež oslabila, a to o 0,8 percenta na 1,1420 USD/EUR. Len pred dvoma týždňami sa pritom dolár obchodoval nad úrovňou 125 JPY/USD a euro bolo pod hranicou 1,10 USD/EUR.

Stredoeurópske meny oproti euru v stredu oslabili pre obavy, že pretrvávajúce spomaľovanie čínskej ekonomiky povedie k ďalšiemu zlacneniu aktív nových trhových ekonomík. Maďarský forint do 10:25 SELČ klesol o 0,23 percenta na 315 HUF/EUR, česká koruna zlacnela o 0,16 percenta na 27,091 CZK/EUR a hodnota poľského zlotého sa znížila o 0,12 percenta na 4,234 PLN/EUR.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia