Ceny ropy klesli po správach o raste zásob benzínu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ropa
Ceny ropy sú vyššie. Foto: SITA/AP

NEW YORK 27. augusta (WEBNOVINY) – Ceny ropy v stredu oslabili, keď nad správou o poklese zásob komodity v USA prevážili údaje o väčšom než očakávanom raste zásob benzínu a destilovaných ropných produktov. Podľa Federálneho úradu pre energetiku zásoby ropy v týždni do 21. augusta klesli o 5,5 milióna barelov, kým analytici počítali s ich zvýšením o 1 milión barelov.

Zásoby benzínu sa v sledovanom období zvýšili o 1,7 percenta. Od júna sa ceny ropy prepadli o zhruba tretinu. Prispela k tomu silná produkcia v USA a v krajinách Blízkeho východu, ako aj obavy z klesajúceho dopytu v Ázii. Ceny ľahkej americkej ropy klesli o 71 centov na 38,60 USD za barel. Septembrové dodávky britskej ropy Brent zlacneli o 7 centov na 43,14 USD za barel.

Ceny zlata v stredu klesli, keď po správe o júlovom raste objednávok tovarov dlhodobej spotreby v USA americký dolár voči menovému košu posilnil o 0,6 %. To viedlo k zdraženiu zlata pre držiteľov iných mien, pričom dopyt po vzácnom kove limitovalo aj čiastočné zotavenie globálnych akciových trhov. Spotová cena zlata bola o 19:03 GMT na úrovni 1 126,66 USD za uncu, čo bolo o 1,2 % menej ako záverečná hodnota z utorka. Decembrové dodávky zlata na newyorskej komoditnej burze zlacneli tiež o 1,2 % na 1 124,60 USD za uncu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať