Akciové trhy sú stabilné, dolár posilnil oproti euru i jenu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Foto: Thinkstock

LONDÝN 2. septembra (WEBNOVINY) – Americký dolár v stredu posilnil, keďže globálne akciové trhy sa stabilizovali. Oproti japonskému jenu stúpol o 0,6 percenta na 120 JPY/USD. V utorok však dolár voči jenu oslabil o približne 1,6 percenta v reakcií na prudký pokles globálnych akciových trhov vrátane trhu v USA.

„Zmiernila sa averzia voči riziku, pretože európsky akciový trh a futurity na americké akciové indexy posilnili. To viedlo k tomu, že jen prišiel o časť nedávnych ziskov,“ povedal v stredu Alvin Tan z banky Société Générale. Na spoločnú európsku menu v stredu pôsobilo čakanie na štvrtkové zasadanie Európskej centrálnej banky. Euro oproti doláru oslabilo o 0,5 percenta na 1,1250 USD/EUR po utorkovom raste o 0,9 percenta.

Stredoeurópske meny v stredu oproti euru oslabili v reakcii na náznaky spomalenia globálnej ekonomiky, pričom smerom nadol ich ťahal poľský zlotý. Do 11:04 SELČ zlotý oslabil o 0,14 percenta na 4,247 PLN/EUR, maďarský forint klesol o 0,04 percenta na 314,900 HUF/EUR a hodnota českej koruny sa znížila o 0,02 percenta na 27,025 CZK/EUR.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať