O víťazovi môžete rozhodnúť aj vy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: Metro

BRATISLAVA 3. septembra (WBN/PR) – Niektorým ľuďom skomplikuje život vážna choroba či byrokracia a už nikdy nedokážu žiť naplno. No sú aj takí, ktorých nepriazeň osudu naopak „nakopne“ k tomu, aby rozbehli vlastný biznis. A aby toho nebolo málo, okrem podnikania pomáhajú aj iným. Takíto DOBRÍ podnikatelia sú po celom Slovensku, no titul môže získať len jediný. Kto to bude, môžete teraz rozhodnúť aj vy.

Rozbehnúť podnikanie na Slovensku nie je jednoduché. Okrem silnej konkurencie vo väčšine oblastí komplikuje podnikateľom situáciu vysoká miera byrokracie aj výrazné daňové zaťaženie. Napriek tomu sú stále ľudia, ktorí sa do podnikania púšťajú a ktorí pritom hľadia aj na blaho zamestnancov alebo úplne cudzích ľudí. Robia to z presvedčenia a z dobrého srdca, pretože zo strany štátu za to nemajú žiadne výhody, úľavy alebo pomoc.

Desiatka finalistov súťaže Dobrý podnikateľ, ktorí svoj nápad premenia na realitu a okrem toho, že podnikajú poctivo, pomáhajú aj druhým, je už známa. Z množstva prihlásených spoločností, ktoré na Slovensku pôsobia minimálne dva roky a zamestnávajú jedného až tridsiatich ľudí, ju vybrala odborná porota. Minulý rok získali titul METRO Dobrý podnikateľ bratia Róbert a Pavel Šarinovci z Veľkého Krtíša, zakladatelia siete predajní Deaf Kebab, v ktorých pracujú nepočujúci. Ocenenie im pomohlo ďalej rozšíriť svoje podnikanie.

O tom, kto ďalší dostane šancu, aby to, čo robí, robil ešte lepšie, môžete rozhodnúť aj vy. Vyberte si svojho podnikateľa na stránke www.dobrypodnikatel.sk a zahlasujte za neho do 30. septembra 2015. Víťaz, ktorý bude vyhlásený začiatkom októbra, získa okrem finančnej odmeny v hodnote 5 000 € aj veľký mediálny priestor. Má to zmysel, pretože súťaž METRO Dobrý podnikateľ pomáha malým firmám, ktoré by si inak zrejme nikto nevšimol.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Metro