Ktorý softvér je pripravený na Windows 11?

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: Humanet

BRATISLAVA 4. septembra (WBN/PR) – Windows 11 ? Áno, Windows 11, hoci ešte len prišiel na trh Windows 10. Každá zmena operačného systému prináša so sebou nové prvky, technológie, vylepšenia a samozrejme aj nároky a požiadavky, ktoré musia programy spĺňať, aby fungovali korektne na príslušnej verzii operačného systému.

Ak uvažujete o inštalácii Windows 10, mali by ste zvážiť fakt, ktoré programy sú pre vás dôležité. Môže sa vám stať, že po prechode na Windows 10 nemusia všetky programy fungovať správne. V ojedinelých prípadoch nemusia niektoré programy fungovať vôbec.

Skôr ako sa rozhodnete pre zmenu, je vhodné si overiť, či každý jeden program, ktorý je pre vašu prácu potrebný, bude fungovať vo Windows 10 správne. Informáciu získate od výrobcu príslušného programu. Aby program spĺňal požiadavky novej verzie operačného systému, musí jeho výrobca program otestovať na príslušnej verzii operačného systému a vykonať potrebné úpravy funkcií, u ktorých zistil pri testovaní nedostatky. Táto činnosť je pomerne zdĺhavá a časovo náročná.

Obzvlášť to platí pre programy, ktorých vývoj trval niekoľko rokov a postupne počas svojho života získavali neustále nové funkcie a možnosti. Typickým predstaviteľom takýchto programov je ekonomický softvér. Najpredávanejší ekonomický softvér na Slovensku má za sebou už 20 rokov vývoja, takže uvedenie jeho verzie optimalizovanej pre Windows 10 bude s odstupom 3 až 6 mesiacov od začiatku predaja Windows 10.

Pri príchode Windows 11 sa bude situácia opakovať.

Ekonomický softvér a iné programy pre Windows 11

Pokiaľ sa chcete vyhnúť starostiam s prechodom na Windows 10 a následne Windows 11, používajte online programy a aplikácie. Ide o aplikácie, ktoré sa neinštalujú do počítača, ale sa používajú prostredníctvom internetu ako bežné internetové stránky.

Používanie týchto aplikácií nevyžaduje ich testovanie pre novú verziu Windows. Na svoju prevádzku používajú technológie a štandardy, ktoré sa s príchodom novej verzie operačného systému nemenia.

.

Predstaviteľom takýchto aplikácií je napríklad Google, Facebook alebo online ekonomický softvér Humanet.

Používanie online aplikácií prináša so sebou väčšiu flexibilitu. Počítač môžete vymeniť kedykoľvek. Môžete prechádzať medzi Windows, Linuxom a Mac OS. Samozrejmosťou je dostupnosť aplikácie na tablete a smartfóne.

Pre spoluprácu jednotlivých pracovníkov a pobočiek nemusíte budovať komplikované siete, servery a infraštruktúru. Stačí pripojenie do internetu, aby ste mohli s príslušným programom pracovať.

Veľmi dôležitým aspektom je bezpečnosť údajov. Tú netreba zanedbávať, najmä ak sa v systéme spracovávajú citlivé ekonomické, finančné, či osobné informácie. Ako funguje online ekonomický softvér si môžete prečítať na stránke http://www.uctovnictvo-online.sk. Informácie o zabezpečení programu a údajov v online ekonomickom softvéri získate na adrese http://www.bezpecne-uctovnictvo.sk.

Trend je neodvratný. Všetky programy a aplikácie smerujú do prostredia internetu. Čím skôr vymeníte klasické programy za online, tým skôr sa zbavíte starostí s prechodom na nové verzie operačného systému.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia