Lidl pokračuje v raste a mimoriadne zvyšuje platy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: Lidl Slovenská republika, v.o.s.

BRATISLAVA 22. septembra (WBN/PR) – Po úspešnom obchodnom roku 2014 a pokračujúcom trende v prvom polroku obchodného roku 2015 pristupuje Lidl k mimoriadnemu zvýšeniu platov v priemere o 5,2%. Zvýšenie platov sa týka celoplošne všetkých pozícií. Lidl dlhodobo zvyšuje svojim zamestnancom platy každoročne v marci, vďaka dosiahnutým výsledkom tento termín posúva z 01.03.2016 už na 1.10.2015.

Spoločnosť Lidl patrí na Slovensku k stabilným zamestnávateľom, čo neustále zvyšuje jeho atraktivitu na trhu práce. „Chceme sa podeliť o úspech značky Lidl aj s našimi zamestnancami. Vďaka výsledkom, ktoré dosahujeme, môžeme pristúpiť k mimoriadnemu a celoplošnému zvýšeniu platov našich zamestnancov a potvrdiť tak našu pozíciu jednej z najlepšie platiacich firiem v sektore,“ uviedol Vladimír Tomko, konateľ spoločnosti Lidl pre oblasť administratívy a ľudských zdrojov.

Po októbrovom zvýšení platov bude priemerný plat v predajni v Lidli o približne 140 € vyšší oproti údaju Štatistického úradu SR o priemernej mzde v maloobchode za prvých 7 mesiacov roka 2015, ktorý uvádza 593 €.

Spoločnosť Lidl v súčasnosti na Slovensku prevádzkuje 123 predajní a zamestnáva viac ako 3 600 ľudí. Na jar 2016 otvorí svoje tretie logistické centrum v priemyselnej zóne Sereď – Juh, kde vytvorí pracovné miesta pre približne 200 ľudí. Očakávaná výška investície na nové logistické centrum je viac ako 40 miliónov eur, pričom táto spadá do celkového investičného plánu na roky 2014 – 2018, kedy sa Lidl na Slovensku chystá preinvestovať 250 miliónov eur.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Lidl