Dôvera rokuje s nemocnicami, chce sa postarať o poistencov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Poistovne_dôvera
Foto: SITA/Tomáš Benedikovič

BRATISLAVA 25. septembra (WebNoviny.sk) – Zdravotná poisťovňa Dôvera rokuje s nemocnicami v Prievidzi, Považskej Bystrici a Myjave. „Záleží nám na tom, aby naši poistenci mali bezproblémový prístupe k zdravotnej starostlivosti. Sme presvedčení, že sa na nových zmluvných podmienkach dohodneme,“ konštatoval PR špecialista zdravotnej poisťovne Dôvera Matej Štepianský. Podľa neho ak nemocnice nepristúpia k dohode, dôvod bude zrejme iný ako racionálny.

Štepianský zároveň pripomenul, že nemocnice sú povinné poskytnúť poistencom Dôvery akútnu zdravotnú starostlivosť aj v prípade, že by s poisťovňou nemali platnú zmluvu. „Taktiež by sme im zabezpečili aj prístup k plánovanej, teda neakútnej zdravotnej starostlivosti. Takže o našich poistencov sa postaráme,“ dodal zástupca Dôvery.

Nemocnice v Prievidzi, Považskej Bystrici a Myjave sa zatiaľ nedohodli s predstaviteľmi zdravotnej poisťovne Dôvera na uzatvorení nových zmlúv. Zo strany nemocníc je podľa Róberta Mikudíka z oddelenia komunikácie Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) záujem dospieť k dohode, aby bola aj pre poistencov Dôvery v týchto nemocniciach zabezpečená komplexná ambulantná aj ústavná zdravotná starostlivosť v plnom rozsahu. Ak nebude dohoda a podpísané nové zmluvy do 31. októbra, nemocnice prejdú do nezmluvného vzťahu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia