Ukrajina zakázala ruskú železničnú nákladnú prepravu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ukrajinská vlajka
Foto: SITA/AP

KYJEV 29. septembra (WebNoviny.sk) – Ukrajinská štátna železničná spoločnosť Ukrzaliznycja prerušila spoluprácu s divíziou nákladnej prepravy ruskej štátnej železničnej spoločnosti Russian Railways v rámci súboru sankcií voči Rusku pre podporu separatistov na východe ukrajinského územia.

Všetko o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

„Ukrzaliznycja nepracuje s nákladom a železničnými vagónmi prevádzkovanými ruskou nákladnou železničnou firmou Freight One alebo jej dcérskou spoločnosťou,“ uviedla Ukrzaliznycja vo vyhlásení.

Ukrzaliznycja konštatovala, že na Ukrajine je v súčasnosti 2300 nákladných vagónov patriacich spoločnosti Russian Railways a všetky budú poslané naspäť do Ruska. Dodala, že Russian Railways od začiatku tohto roka na Ukrajine prepravili 1,5 mil. ton nákladu, čo je 0,6 percenta celkovej železničnej nákladnej prepravy krajiny.

Minulý týždeň Kyjev zakázal ruským spoločnostiam vrátane Aeroflotu lietať na ukrajinské územie s účinnosťou od 25. októbra. Kyjev pritom uviedol, že obchodovanie zakazuje s vyše 90 prevažne ruskými firmami.

Vzhľadom na vulgaritu a nekorektnosť mnohých príspevkov k tejto téme nie je možné k článku pridávať komentáre.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia