Škoda hľadá riešenie, ako opraviť autá z emisného škandálu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Škoda
Minister dopravy Dan Ťok informoval, že v Česku sa prostredníctvom dílerov predalo 148 tisíc áut skupiny VW s dieselovými motormi, ktorých sa týka emisný škandál. Foto: SITA/AP

PRAHA 30. septembra (WebNoviny.sk) – Česká automobilka Škoda Auto, ktorá patrí do skupiny Volkswagen, informovala úrady krajiny, že potrebuje čas zhruba do konca októbra na to, aby našla technické riešenie nápravy dieselových motorov nespĺňajúcich emisné štandardy. Povedal to v stredu český minister dopravy Dan Ťok.

Minister informoval, že v Česku sa prostredníctvom dílerov predalo 148 tisíc áut skupiny VW s dieselovými motormi, ktorých sa týka emisný škandál, a ďalšie takéto autá sa doviezli individuálne. Automobilka Škoda však vyrobila až 1,2 milióna vozidiel, ktorých sa škandál týka.

„Škoda nás informovala, že potrebuje čas približne do konca októbra, aby našla riešenie,“ povedal novinárom šéf českého rezortu dopravy. Konštatoval, že náprava sa môže týkať softvéru, ale môže zahŕňať aj mechanické úpravy. Ministerstvo po uskutočnených úpravách urobí svoje vlastné testy áut Škoda a tiež testy nových predávaných áut, aby overilo, či sa štandardy spĺňajú, konštatoval Ťok.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Škoda AutoVolkswagen