Ropa oslabila, mierne zlacnelo aj zlato

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ropa
Foto: ilustračné, SITA/AP

NEW YORK 2. októbra (WebNoviny.sk) – Ceny ropy vo štvrtok klesli. V úvode obchodovacieho dňa ceny pre narastajúce geopolitické riziko a zhoršujúci sa konflikt v Sýrii stúpli. Neskôr však trh upriamil pozornosť na hurikán Joaquin blížiaci sa k východnému pobrežiu USA, čo malo na obchodovanie negatívny vplyv.

Národné hurikánové centrum predpovedalo, že hurikán zasiahne pobrežie pri New Jersey a newyorský prístav, kde sa nachádza viacero rafinérií a ropovodov. Neskoršia správa však predpoveď upravila a informovala, že hurikán tretej kategórie zasiahne pobrežie približne 100 míľ od New York City. Ceny ropy v závere obchodovacieho dňa oproti dňu mierne posilnili, no britská ropa Brent aj tak uzavrela nižšie o 1,4 percent na 47,69 USD za barel a ľahká americká ropa klesla o 0,8 percent na 44,74 USD za barel.

Ceny zlata sa vo štvrtok takmer nezmenili. V piatok má americké ministerstvo práce zverejniť septembrové údaje o počte nových pracovných miest bez sektora poľnohospodárstva. Investori očakávajú, že údaje im naznačia, či Federálny rezervný systém po takmer dekáde zvýši úrokové sadzby ešte v tomto roku.

„Všetky oči sledujú údaje o počte nových pracovných miest, ktoré udajú tón obchodovania,“ povedal hlavný trhový analytik Ava Trade Naeem Aslam. Spotová cena zlata klesla o menej ako 0,1 percent na 1 114,06 USD za uncu a decembrové dodávky si odpísali 1,50 USD, keď uzavreli na 1 113,70 USD za uncu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať