Fabrika zbraní pri Kremnici by mohla zamestnať 260 ľudí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Zbraň
Foto: www.czub.cz
BRATISLAVA 3. mája (WEBNOVINY) –
Zbraň

V Kremnických Baniach vznikne 260 nových pracovných miest. Spoločnosť Sitno Holding, a.s. spoločne s Českou zbrojovkou, a.s. tam totiž plánujú postaviť novú fabriku na výrobu zbraní.

Spoločný podnik tradičného českého výrobcu zbraní a slovenskej investičnej spoločnosti sa sústredí na produkciu poľovných a športových zbraní, ako aj zbraní určených pre ozbrojené zložky.

V novom podniku by mali nájsť uplatnenie tak kvalifikovaní robotníci, ako aj strojári, projektanti, technológovia a konštruktéri. „Na Slovensko sa vďaka tejto investícii vráti sofistikovaná zbrojárska výroba, ktorá niekedy u nás patrila medzi tradičné a veľmi úspešné odvetvia,“ uviedol predseda predstavenstva Sitno Holding Ľudovít Černák.

Sitno Holding je investičná spoločnosť, ktorá manažuje a spravuje zoskupenie predovšetkým strojárskych a priemyselných spoločností na Slovensku. Spoločnosť celkovo riadi viac ako 10 stredných a veľkých firiem predovšetkým z odvetví strojárskeho priemyslu, sektoru nehnuteľností, chemického a elektrotechnického priemyslu. Strategický záujem spoločnosti sa od svojho vzniku sústredil na investičné poradenstvo, vyhľadávanie strategických partnerov pre investične náročné projekty, operácie s pohľadávkami, aranžovanie úverov, analýzu konkurzných konaní a na priame investovanie v oblasti hutníctva a

Spoločnosť Česká zbrojovka a.s., Uherský Brod je dlhoročným výrobcom ručných palných zbraní. Pôvodne bol podnik zameraný na výrobu ručných vojenských zbraní, avšak neskôr bola výroba rozšírená tiež o výrobky pre civilné použitie, a to tak v športovej oblasti ako aj v poľovníctve.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať