Faurecia rozbehne výrobu v novom košickom závode

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Faurecia
Foto: SITA/AP

KOŠICE 28. júla (WEBNOVINY) – Až 700 nových pracovných miest vznikne v novom košickom závode francúzskej nadnárodnej spoločnosti Faurecia v lokalite pri letisku oproti výrobným prevádzkam spoločnosti Valeo. V týchto dňoch sa v ňom v jednej časti už rozbieha výroba komponentov, interiérových častí pre automobilový priemysel, najmä Volkswagen, Audi, Ford, Daimler, PSA Peugeot Citroën a ďalšie automobilky.

Ako informovala hovorkyňa košického magistrátu Martina Viktorínová, prvého augusta otvoria prvú časť prevádzky. Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) preto plánuje zaviesť niekoľko úprav na linkách mestskej hromadnej dopravy (MHD) z dôvodu začatia fungovania závodu Faurecia.

Spoločnosť Faurecia Slovakia pôsobí v Košiciach od roku 2004. Na Slovensku má okrem Košíc závody v Bratislave, Trnave, Žiline a Hlohovci. Po nabehnutí na plné kapacity v košickom závode bude s takmer tisíckou zamestnancov v dvadsiatke najväčších zamestnávateľov v regióne Košíc a okolia. Miera nezamestnanosti v Košiciach bola v júni vyše 10 % a v okrese Košice okolie dosiahla dokonca vyše 22 %.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať