Mobilní operátori sa voči rozhodnutiu úradu odvolali

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Orange 3G
Foto: mobiletoday.co.uk

BRATISLAVA 24. augusta (WEBNOVINY) – Spoločnosti Orange Slovensko a Slovak Telekom (T-Mobile) sa v stredu odvolali voči rozhodnutiu Telekomunikačného úradu SR (TÚ SR), ktorý im predĺžil licencie na využívanie frekvencií na 10 rokov za jednorazovú úhradu v celkovej výške takmer 90 mil. eur. „Predstavenstvo spoločnosti Orange rozhodlo, že spoločnosť podá v zmysle procesu správneho konania rozklad voči rozhodnutiu Telekomunikačného úradu o predĺžení prevádzkových povolení na frekvencie 2G siete zo dňa 11. augusta 2011. Dôvodom je nedostatočná transparentnosť procesu, diskriminačný prístup a faktické nedostatky v metodike a pri výpočte poplatku,“ uviedol v stredu hovorca Orange Slovensko Peter Tóth. Podanie rozkladu zo strany spoločnosti Slovak Telekom potvrdil agentúre SITA hovorca TÚ SR Roman Vavro. Odvolanie voči rozhodnutiu TÚ neskôr potvrdila aj samotná firma. „Áno, podali sme rozklad a namietame v ňom výšku poplatku,“ reagoval hovorca Slovak Telekomu Andrej Gargulák.

Streda 24. august je posledný termín, kedy spoločnosti Orange Slovakia a Slovak Telekom (T-Mobile) mohli podať rozklad voči rozhodnutiu TÚ SR. Samotné podanie odvolania však podľa TÚ SR v žiadnom prípade neznamená ukončenie poskytovania ich služieb.

Telekomunikačný úrad rozhodol o predĺžení licencií na využívanie frekvencií mobilných operátorov Orange Slovensko a Slovak Telekom (T-Mobile), ako aj o výške jednorazovej úhrady. TÚ SR na základe žiadostí operátorov rozhodnutím predĺžil povolenia o 10 rokov. Spoločnosť Orange Slovensko musí za ďalšie využívanie frekvencií zaplatiť 40,687 mil. eur, Slovak Telekom musí uhradiť 47,767 mil. eur.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Peter Tóth