Odbory akceptovali ukončenie výroby v závode Opel v Bochume

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Opel
Foto: SITA/AP

HAMBURG 31. januára (WEBNOVINY) – Odborová organizácia IG Metall akceptovala ukončenie výroby a prepúšťanie v závode nemeckého výrobcu automobilov Opel v nemeckom meste Bochum.

Jej cieľom je teraz vytvárať tlak, aby dosiahla bezbolestný odchod zamestnancov. Vyplýva to zo stanoviska IG Metall. Predstavitelia odborov dúfajú, že získajú od automobilky Opel a jej materskej spoločnosti General Motors (GM) záruky, že zamestnanci závodu v Bochume budú mať nejakú prácu do roku 2018.

„Naším cieľom je aj naďalej udržanie výroby automobilov v Bochume a myslím si, že by bolo teraz hlúpe, úplne to v budúcnosti vylúčiť. Musíme však chápať, že to v súčasnosti nie je v pláne,“ povedal Armin Schild, regionálny šéf odborovej organizácie IG Metall Mitte. Výroba v tomto závode by mala byť zastavená koncom roka 2016.

„Jediná vec, čo nám ostáva, je spísať pre závod v Bochume naše minimálne požiadavky, ktoré nebudú zahŕňať výrobu automobilov. My sme sa nevzdali našich cieľov, ale musíme sa vyrovnať s realitou, ktorú vytvorilo vedenie spoločnosti,“ dodal.

Spoločnosť General Motors očakáva, že za minulý rok vykáže prevádzkovú stratu v Európe vo výške minimálne 1,5 mld. USD.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Opel