Pozvánka na konferenciu KOUČING V SLUŽBÁCH BIZNISU

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
SAKO logo
SAKO logo

BRATISLAVA 11. júla (WBN/PR) – Koučing ako metóda rozvoja ľudského potenciálu je už na Slovensku známejšia. Chýbajú však ešte praktické skúsenosti, ako ju využiť vo firemnom prostredí pre zvyšovanie efektivity práce a prosperity firiem. Práve tieto témy sú obsahom programu konferencie KOUČING V SLUŽBÁCH BIZNISU, ktorá sa uskutoční 8. a 9. septembra 2011 v Bratislave. Organizátori – dve stavovské organizácie koučov – Slovenská asociácia koučov (SAKO) a slovenská pobočka medzinárodnej federácie koučov ICF pripravili bohatý program, kde si každý účastník môže z množstva praktických ukážok workshopov vyskladať svoju formu konferencie. Keďže fungovanie koučingu sa dá lepšie pochopiť cez zážitok, súčasťou konferencie je aj možnosť zažiť ukážkový koučing u vybraných slovenských koučov.

Prvý deň konferencie budú prezentovať hlavne zahraniční kouči. Frank Bresser sa bude venovať tomu ako nastaviť koučingové programy vo firmách, aby mali efekt a dosah na ich podnikateľský úspech. Frank bude prezentovať konkrétne príbehy firiem, ktoré úspešne využívajú koučing pre svoj rast.

Ďalším hosťom je Peter Szabó, ktorý je známy ako inšpirátor mnohých koučov na Slovensku. Svoju metódu koučingu založil na pozorovaní surferov, ktorí dokážu elegantne využívať silu a smer pohybu vĺn v oceáne, aby sa ľahko dostali k cieľu. Peter bude hovoriť o spôsoboch ako sa takto efektívne hýbať v biznise a využívať existujúce zdroje pre rýchly posun k želanej budúcnosti.

Zahraničných hostí dopĺňa Lisa Winn, ktorá je skúsenou hodnotiteľkou ICF pre všetky úrovne certifikácie koučov a bude sa venovať tomu, ako „pohnúť“ klienta ďalej, ale aj ako môže pracovať kouč sám so sebou.

Paletu koučov doplnia predstavitelia slovenských firiem, ktoré majú skúsenosť s koučingom v ich organizácii a podelia sa so svojimi skúsenosťami.

V rámci workshopov budú môcť účastníci spoznať rôzne metódy koučingu, môžu vidieť a zažiť Co-Active koučing, Brief koučing, Solution Focussed coaching, Gestalt koučing, koučing bez slov, či tímový koučing. Môžu tiež vidieť, čo sa deje, keď kouč skutočne počúva, ako sa prejaví, ak pracujeme v koučingu s emóciami, ale aj tancovať tango a byť pri tom koučovaní.

Konferencia okrem množstva nástrojov pre manažérov firiem prináša aj aktuálny pohľad na svet slovenského koučingu. Na Slovensku sa medzinárodne certifikovalo viacero koučov, pribudli nové metódy koučingu, ktoré slovenskí kouči ponúkajú. Mnohí slovenskí kouči majú dlhoročné skúsenosti a reálne výsledky vo firmách, kde spolupracujú. Mnohí slovenskí manažéri a majitelia už dnes profitujú z nových pohľadov, ktoré im osobne a aj do ich firiem koučing priniesol. Hoci ešte neexistuje reprezentatívny pohľad a prieskum aký je stav koučingu na Slovensku, bohatý program konferencie s veľkou účasťou slovenských koučov ukazuje na stúpajúci trend vo využívaní koučingu a rozvoja ľudí aj u nás na Slovensku, ktorý korešponduje s celosvetovými trendmi.

O kľúčových speakroch

Peter Szabo je profesionálny kouč a popredný medzinárodný tréner koučovania. Je jedným z priekopníkov Solution-focused Brief Coachingu – krátkodobého koučovania zameraného na dlhodobé riešenia. Je zakladateľom najväčšej koučovacej školy vo Švajčiarsku, ktorá ponúka koučovacie tréningové programy vo viacerých jazykoch. Vytrénoval viac ako 2000 koučov z rôznych krajín. Má 15 ročné skúsenosti vo vrcholovom manažmente, v oblasti ľudských

Frank Bresser už viac ako 10 rokov pomáha spoločnostiam navrhovať, zlepšovať a optimalizovať na mieru šité koučovacie programy, ktoré presne zodpovedajú špecifickým potrebám organizácie pre maximálne rozvinutie úspechu v biznise. Ako prvý vyvinul systematický a strategický návrh, implementáciu a zlepšovanie koučovacích programov v organizáciach. Frank za svoju prácu získal na Svetovom kongrese ĽZ cenu “Global HR Excellence Award 2011”.

O koučovaní v biznise

Koučovanie je nová profesia a nový nástroj podpory ľudského potenciálu pre súčasnú turbulentnú dobu. Umožňuje manažérom pracovať s vnútornými zdrojmi a vnútornými motivátormi svojich zamestnancov a zároveň aj so svojimi vlastnými zdrojmi. Prináša do pracovného procesu aktívne rozhodovanie zamestnancov spojené s dobrovoľným preberaním zodpovednosti za výsledky ich práce.

Viac informácií:

www.icf.sk

www.koucovia.sk

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať