Prezident Hollande používa pri kríze recepty z predvčera

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Francois Hollande
Francois Hollande Foto: SITA/AP

VIEDEŇ 22. mája (WEBNOVINY) – Prístup francúzskeho prezidenta Francoisa Hollandea k riešeniu dlhovej krízy v eurozóne je absurdný. Tvrdí to rakúska ministerka financií Maria Fekterová.

Presvedčenie, že hospodársky rast možno financovať dlhmi, stálo na začiatku súčasných problémov a taktiež neplatí, že úsporné opatrenia automaticky brzdia rast, povedala Fekterová pre utorňajšie vydanie denníka Oberösterreichische Nachrichten. Za cestu vpred označila reformy spojené s investíciami do výskumu a vzdelávania, teda do oblastí, ktoré generujú rast.

„Rast financovaný dlhom? Toto sú recepty z predvčera. Argumenty, s ktorými opäť prichádza nový francúzsky prezident Francois Hollande, sú nezmysel a v prvom rade nás dostali do všetkých týchto problémov,“ zdôraznila rakúska ministerka.

Francúzsky prezident Francois Hollande očakáva, že lídri EÚ budú tento týždeň diskutovať o všetkých možnostiach na podporu hospodárskeho rastu.

Neformálny summit únie plánovaný na stredu označil za prvý krok na ceste k dohode o raste v eurozóne, ktorá by mohla podľa jeho slov vzniknúť do konca júna. Myšlienku spoločných dlhopisov celej eurozóny Hollande bližšie nekomentoval s tým, že nechce vyvolávať napätie.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe François HollandeFrancois HollandeMaria Fekterová