Prezidentom PAS aj naďalej Martin Krekáč

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
PAS logo
PAS logo

BRATISLAVA 12. novembra (WBN/PR) – Na výročnom zasadnutí Podnikateľskej aliancie Slovenska (PAS), ktoré sa uskutočnilo 11. novembra 2010 v Bratislave, vedúci predstavitelia jej členskej základne po šiesty raz zvolili za prezidenta PAS Martina Krekáča, predsedu Správnej rady JENEWEIN GROUP. Viceprezidentom PAS sa stal Ondrej Smolár, výkonný riaditeľ spoločnosti Soitron, a. s., výkonným riaditeľom aliancie zostáva Róbert Kičina.

Členovia PAS na výročnom zasadnutí diskutovali o aktivitách PAS realizovaných počas uplynulých dvanástich mesiacov. Za kľúčový projekt označili Správu o stave podnikateľského prostredia v SR 2010, v ktorej PAS v spolupráci s nezávislými analytikmi hĺbkovo zanalyzovala najväčšie bariéry podnikania a navrhla konkrétne odporúčania na zlepšenie. V nasledujúcom období sa PAS popri svojich pravidelných aktivitách zameria predovšetkým na zmeny v pracovnoprávnej a odvodovej legislatíve. Svojimi návrhmi chce PAS prispieť aj k zvýšeniu transparentnosti vo verejnom obstarávaní a obmedzovaniu nekalého podnikania, ktoré spôsobuje problémy slušným podnikateľom a škodí ekonomike ako celku.

V rámci spoločenskej časti programu výročného zasadnutia diskutovali členovia PAS s podpredsedom vlády SR a ministrom práce, sociálnych vecí a rodiny Jozefom Mihálom o pripravovaných zmenách v pracovnoprávnej a sociálnej oblasti. Minister potvrdil avizované zámery v oblasti pracovnoprávnej legislatívy zrušiť súbeh výpovednej lehoty a odstupného. V oblasti sociálnych odvodov plánuje zlúčenie fondov, zavedenie superhrubej mzdy a zníženie odvodových sadzieb. Uvedené opatrenia v odvodovej oblasti plne korešpondujú s návrhmi PAS, ktoré aliancia predstavila v minulom roku s cieľom sprehľadniť a zjednodušiť odvodový systém na Slovensku.

Profil Martina Krekáča, prezidenta PAS, možno nájsť na adrese:

http://www.alianciapas.sk/menu_o_nas_prezident.htm

PAS združuje predstaviteľov podnikateľskej sféry na Slovensku, ktorí uprednostňujú celoplošné skvalitňovanie podnikateľského prostredia pred napĺňaním subjektívnych individuálnych a rezortných záujmov. Podnikateľské subjekty združené v PAS sa snažia presadzovať princípy zákonnosti, etickosti, solidárnosti a transparentnosti v podnikaní. Podniky združené v PAS dosahujú ročné tržby na úrovni 367 mld. Sk a zamestnávajú približne 64-tisíc pracovníkov.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Martin KrekáčRóbert Kičina
Firmy a inštitúcie PAS Podnikateľská aliancia Slovenska