Pri Liptovskom Mikuláši chcú postaviť vodnú elektráreň

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vodná elektráreň
Foto: SITA/Tomáš Benedikovič

BRATISLAVA 24. mája (WEBNOPVINY) – Pri Liptovskom Mikuláši zrejme vyrastie nová malá vodná elektráreň. Spoločnosť Ennergy, s.r.o. plánuje postaviť za zhruba 3 mil. eur malú vodnú elektráreň na rieke Váh. Ako vyplýva z investičného zámeru, ktorý už investor predložil na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA), ročne by mohla táto vodná elektráreň vyrobiť približne tritisíc megawatthodín elektrickej energie.

Malá vodná elektráreň by sa mala nachádzať v katastrálnom území obcí Liptovský Ján a Podtureň. “Výber lokality je v súlade s uvedenou Koncepciou využitia hydroenergetického potenciálu vodných tokov SR do roku 2030, ktorú schválila súčasná vláda,“ uviedol v posudzovanom zámere investor. S výstavbou chce začať v druhom kvartáli budúceho roka, pričom elektráreň by mala vyrábať elektrinu od roku 2014. Malá vodná elektráreň na Liptove bude haťového alebo derivačného typu, podľa toho, pre aký variant sa investor rozhodne. “Malá vodná elektráreň neovplyvní súčasný prietokový režim Váhu alebo prietokové parametre pri prechode veľkých vôd,“ konštatoval investor v zámere.

Bratislavská spoločnosť Ennergy vznikla podľa výpisu z Obchodného registra SR v minulom roku. Spoločníkmi vo firme sú dve fyzické osoby. V predmete činnosti má okrem iného aj prenájom hnuteľných a nehnuteľných vecí, sprostredkovateľská činnosť v oblasti služieb, výroby a obchodu, či čistiace a upratovacie služby.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať