Privatizácia britskej Kráľovskej pošty sa blíži

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Britská Kráľovská pošta, royal mail
Foto: SITA/AP

LONDÝN 17. mája (WEBNOVINY) – Britská Kráľovská pošta (Royal Mail) vo štvrtok určila dodávateľa, ktorý pre ňu pripraví program prideľovania akcií zamestnancom.

Urobila ďalší krok k privatizácii svojich aktivít. Očakáva sa, že Kráľovská pošta, ktorá zamestnáva približne 150 tis. ľudí a generuje ročný obrat približne 9,5 mld. britských libier (GBP), svoje akcie na trh uvedie v druhej polovici tohto roka. Britské médiá hodnotu spoločnosti odhadujú na 2 až 3 mld. GBP.

Podľa britského zákona o poštových službách z roku 2011, ktorý pripravuje pôdu na privatizáciu pošty, sa približne 10 % akcií spoločnosti pred predajom rozdelí medzi zamestnancov. Systém rozdelenia podielov má pre poštu pripraviť firma Equiniti.

Všetky možnosti času a detailov predaja spoločnosti súkromným investorom sú ešte otvorené, informovala Kráľovská pošta s tým, že vláda je rozhodnutá spoločnosť privatizovať ešte v tomto finančnom roku. Odborová organizácia zamestnancov pošty, ktorá ich združuje okolo 120 tis. z celkového počtu, pritom s predajom firmy nesúhlasí.

(1 EUR = 0,8455 GBP)

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať