Rakúšania a Nemci ponúknu Slovákom prácu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Praca
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 16. októbra (WEBNOVINY) – Sieť Európskych služieb zamestnanosti (EURES) a Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny SR vo štvrtok 17. októbra 2013 usporiadajú pracovnú a informačnú burzu, na ktorej budú rakúski a nemeckí zamestnávatelia slovenským uchádzačom o zamestnanie ponúkať prácu v Rakúsku a Nemecku.

Burza sa uskutoční v priestoroch Galérie Umelka v Bratislave v čase od 9:00 hod. Burzy sa zúčastnia aj zástupcovia Bundesagentur für Arbeit z Nemecka a ArbeitsMarktService z Rakúska, ktorí poskytnú informácie o životných a pracovných podmienkach v týchto krajinách. Informovalo o tom Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Hlavným cieľom podujatia bude ponuka reálneho zamestnania, resp. poskytnutie poradenstva o možnostiach zamestnania uchádzačom o zamestnanie a všetkým občanom, ktorí majú záujem pracovať v Rakúsku alebo v Nemecku.

Vystavovatelia ponúknu pracovné pozície v oblasti hotelových a reštauračných služieb, v materských školách, v opatrovateľských službách, v zdravotníctve, v oblasti IT a voľné miesta pre inštalatérov, zváračov, zámočníkov, CNC operátorov, elektroinštalatérov, stolárov, kamenárov, murárov a ďalšie pracovné pozície. Priamo na burze sa uskutočnia aj pracovné pohovory a úspešní uchádzači dostanú prísľuby zamestnania.

„Rakúsko-nemecký deň sa prvýkrát konal v októbri minulého roka a zaznamenal výrazný úspech v podobe vysokého počtu návštevníkov, počtu rozdaných prísľubov na zamestnanie ako aj poskytnutých poradenských služieb,“ uviedlo ústredie práce. Očakáva, že vzhľadom na ponuku pracovných miest záujem zo strany slovenských občanov bude opäť vysoký.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia