Rezort dopravy nevidí dôvod na odchod Melníka

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Cargo Slovakia
Foto: railpictures.net

BRATISLAVA 9. novembra (WEBNOVINY) – Podľa ministerstva dopravy zatiaľ nie je dôvod na odstúpenie člena predstavenstva a obchodného riaditeľa Železničnej spoločnosti Cargo Slovakia, a.s. Jozefa Melníka kvôli jeho predchádzajúcemu pôsobeniu v troch logistických firmách. „Keďže pán Melník nezastupoval Cargo v týchto prípadoch, tak nevidíme v súčasnosti dôvod na jeho odchod. Pán Melník v týchto spoločnostiach už nefiguruje,“ uviedol pre agentúru SITA hovorca ministra dopravy Martin Krajčovič. Ministerstvo dopravy bude podľa dosiahnutých výsledkov hodnotiť nielen jeho, ale celé nové vedenie Carga.

Predchádzajúce pôsobenie Melníka v súkromných logistických firmách nepovažuje za konflikt záujmov ani Cargo. Už totiž nefiguruje ani v jednom z ich orgánov a predal aj majetkové podiely v nich. „Ide o odborníka na oblasť železničnej nákladnej dopravy a veríme, že svoje dlhoročné skúsenosti aj zo súkromného sektora teraz zúročí v prospech ZSSK Cargo,“ informoval v pondelok agentúru SITA hovorca Carga Martin Halanda.

Melník pôsobil napríklad v levickej zasielateľskej firme TransLog Slovakia, a.s., ktorá má Cargu za prenájom 387 nákladných vagónov platiť 11 eur na deň a vagón s tým, že následne ich prenajíma maďarskému nákladnému dopravcovi MÁV Cargo za 24 eur za vagón. Zisk firmy by mal tak dosahovať ročne 1,84 mil. eur. Vyplýva to z inzerátu uverejnenom v Novom čase 6. novembra a adresovanom ministrovi dopravy. Autori pod označením Nespokojní občania poukazovali na možný konflikt záujmov predstaviteľa Carga.

„Zmluvu so spoločnosťou TransLog Slovakia podpísalo ešte bývalé vedenie ZSSK Cargo. Fakty obsiahnuté v inzercii sú zavádzajúce a nezakladajú sa na pravde. Jozef Melník to považuje za pokus o diskreditáciu vlastnej osoby a je v prípade pokračujúcich útokov pripravený brániť sa súdnou cestou,“ uviedlo v pondelok ďalej Cargo.

Podľa výpisu z Obchodného registra Melník vykonával funkciu predsedu predstavenstva vo firme TransLog Slovakia od 25. augusta 2009 do 5. októbra tohto roku. Minister dopravy v rámci personálnych zmien v Cargu s účinnosťou od 16. septembra vymenoval Melníka za člena predstavenstva. V ďalšej levickej firme Central Railways s.r.o. bol Melník konateľom od 29. marca do 5. októbra 2010 a v spoločnosti Wagontrans a.s. so sídlom v Bratislave stál na čele predstavenstva od 2. decembra 2008 do 1. októbra tohto roku.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Železničná spoločnosť Cargo Slovakia, a.s.