Tatranská mliekareň s predĺženým Slovak Goldom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Encián originál
Encián originál

BRATISLAVA 12. novembra (WBN/PR) – V seneckom hoteli Senec sa uskutočnilo 46. odovzdávanie Certifikátov Slovak Gold produktom nadštandardnej kvality. Štyri firmy si prevzali Certifikát Slovak Gold Exclusive s predĺženou platnosťou na ďalšie dva roky a odovzdaných bolo aj osem certifikátov Slovak Gold s predĺženou platnosťou. Medzi držiteľmi týchto certikátov je aj Tatranská mliekareň, a.s., Kežmarok.

Ceritikáty Slovak Gold sa udeľujú výrobkom, ktoré vykazujú nadštandardné kvality. „Kritériá posudzovania sa líšia v závislosti od konkrétneho produktu. Rozhoduje odborná hodnotiteľská komisia, menovaná ku každému jednotlivému posudzovanému produktu,“ povedal Drahotín Tarasovič z Nadácie Slovak Gold. Nadácia Slovak Gold tak sleduje svoj cieľ – podporiť výrobu a predaj konkurencieschopných domácich a zahraničných výrobkov a služieb nadštandardnej kvality a ochrániť spotrebiteľa pred nekvalitnou produkciou.

Certifikáty Slovak Gold Exclusive udeľuje Nadácia v spolupráci s Ekonomickou univerzitou v Bratislave za výborné hospodárske a iné výsledky pôsobenia firmy v časovom horizonte viacerých rokov. Podobný spôsob hodnotenia firiem na Slovensku neexistuje.

Komisia rozhodla aj o udelení ôsmich certifikátov s predĺženou platnosťou na ďalšie osemnásťmesačné obdobie. Jeden z predĺžených certifikátov bol udelený aj spoločnosti Tatranská mliekareň, a.s., Kežmarok za Encián, mäkký zrejúci polotučný syr s bielou plesňou na povrchu. „Certifikát Slovak Gold sa udeľuje na 18 mesiacov, s možnosťou dvojnásobného predĺženia. Ak má držiteľ certifikátu záujem o predĺženie, podá príslušnú žiadosť, v ktorej deklaruje zachovanie kvality produktu v porovnaní so stavom v čase udelenia ocenenia,“ vysvetlil podmienky predĺženia certikátov D. Tarasovič.

O kvalitné výrobky Tatranskej mliekarne majú záujem aj obchodné reťazce. Spoločnosť spolupracuje s tými najväčšími – okrem iného so sieťami Tesco a Coop Jednota, ktoré majú vysoko nastavené štandardy na kvalitu ponúkaných služieb a produktov.

Tatranská mliekareň sa nachádza v Kežmarku a dodáva svoje mliečne produkty zákazníkom na Slovensku, v Čechách a Maďarsku. Jej história siaha až do roku 1979, keď bola v Kežmarku otvorená mliekareň ako súčasť väčšieho koncernu so sídlom v Košiciach. Po roku 1991 sa stala nezávislou štátnou spoločnosťou, ktorá v nasledujúcich rokoch prešla privatizáciou a bola transformovaná na akciovú spoločnosť.

Tatranská mliekareň vyrába širokú škálu mliečnych produktov, hlavne syry s bielou plesňou, syry s modrou plesňou, čerstvé mlieka, trvanlivé mlieka, tvarohy, gastronomické výrobky. Výrobný sortiment zahŕňa aj množstvo výrobkov zdravej výživy, napr. radu bio produktov (mlieko, zákys, syry).

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia