V Bruseli sedia trúby s prázdnymi frázami, tvrdí šéf SaS

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
RICHARD SULIK
Predseda SaS Richard Sulík odmieta súhlasiť s navýšením eurovalu. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 20. mája (WEBNOVINY) – Celá Európa sa rúti do krachu, konštatoval predseda SaS Richard Sulík.

Reagoval tak na rozhodnutia aj o trvalom eurovale, ktoré sa prijímajú v súvislosti s hospodárskou krízou a s možným krachom a výstupom Grécka z eurozóny.

Podľa neho sedia v Bruseli „trúby, ktoré rozprávajú prázdne frázy o tom, akí musíme byť kohézni, solidárni (…) všetko sú to naučené prázdne frázy … tí, ktorí rozhodujú, rozhodujú zle,“ myslí si líder liberálov.

Odpovedal tak na argumenty predsedu Národnej rady SR Pavla Pašku (Smer-SD), že podstatou EÚ je politická a sociálna integrácia postavená na princípoch solidarity a kohézie.

Paška zastáva názor, že nechať Grékov skrachovať by nebolo správne. Sulík takýto postoj kritizuje a predpokladá, že Grécko vystúpi z eurozóny ešte tento rok. „Je to strašidelné, čo sa tu deje,“ skonštatoval s tým, že dva roky zachraňovania Grécka stáli stovky miliárd eur.

„Je to strašidelné a my sa ako také ovečky ženieme do záhuby, nechápem to, ako zdravý rozum toto môže spraviť (…) je to nad slnko jasnejšie, že samotnému Grécku škodí euro,“ tvrdí Sulík.

Sulík dostane za svoj zápas proti riešeniu krízy eura prostredníctvom eurovalov ocenenie. Nemecká Spoločnosť Friedricha Augusta von Hayeka mu udelí Hayekovu medailu, Sulík si ju prevezme 22. júna v nemeckom Bayreuthe. S cenou je spojená aj finančná odmena. Líder slovenských liberálov dostane od spoločnosti desaťtisíc eur.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Richard Sulík