V Moldave n/B chcú postaviť slnečné elektrárne

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Slnečná elektráreň

BRATISLAVA 13. mája (WEBNOVINY) – V Moldave nad Bodvou zrejme vyrastie päť slnených elektrární. Tie plánuje postaviť prešovská spoločnosť RoTTel, s.r.o. za približne 24,6 mil. eur. Ako vyplýva z investičného zámeru, ktorý už investor predložil na posúdenie vplyvov na životné prostredie (Environmental Impact Assessment – EIA), ročne by mali tieto elektrárne vyrobiť viac ako 8,5 tisíc megawatthodín elektrickej energie.

S výstavbou piatich slnečných elektrární v moldavskom priemyselnom parku chce investor začať v polovici tohto roka, pričom ukončenie výstavby je naplánované na október tohto roka. Slnečné elektrárne by mali využívať investori, ktorí plánujú investovať v miestnom priemyselnom parku. Ako vyplýva z predloženého zámeru ide o spoločnosti Elektric Company, s.r.o., JJML, s.r.o., Eltomka, s.r.o., HK-Promotion, s.r.o. a Jakor, s.r.o. Slnečné elektrárne by sa mali rozprestierať na ploche takmer 19 hektárov a mali by pozostávať z takmer 38 tisíc kusov fotovoltaických panelov.

Spoločnosť RoTTeL bola založená v roku 2004. Developerská spoločnosť sa sústredí na projekčnú a inžiniersku činnosť v oblasti projektovania telekomunikačných, energetických ako aj iných líniových tratí, inžinierskych sietí a technickej infraštruktúry. Spoločnosť RoTTel bola projektantom priemyselného parku v Poprade, v Poltári, či v Prievidzi.

SITA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia