Vedenie PAS pokračuje v nezmenenej zostave

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
|
| ZUNO|

BRATISLAVA 21. novembra (WBN/PR) – Na výročnom zasadnutí Podnikateľskej aliancie Slovenska (PAS), ktoré sa uskutočnilo 20. novembra 2012 v Bratislave, vedúci predstavitelia jej členskej základne po ôsmy raz zvolili za prezidenta PAS Martina Krekáča, vedúceho partnera Jenewein Group. Za viceprezidenta PAS bol znovu zvolený Ondrej Smolár, výkonný riaditeľ spoločnosti Soitron, a. s., výkonným riaditeľom Aliancie zostáva Róbert Kičina.

Členovia PAS na výročnom zasadnutí diskutovali o aktivitách PAS realizovaných počas uplynulých dvanástich mesiacov. Súhlasili s pokračovaním dlhodobých projektov monitoringu podnikateľského prostredia prostredníctvom Indexu podnikateľského prostredia a Správy o globálnej konkurencieschopnosti, ako aj s ďalšími pravidelnými aktivitami, ktorým sa PAS venuje už viacero rokov.

Za najdôležitejší projekt tohto roku označili Protikorupčnú iniciatívu PAS, v ktorej aliancia v spolupráci s Transparency International Slovensko zrealizovala rozsiahly prieskum o korupcii v podnikateľskom prostredí, analyzovala prieskumom identifikované problémy a navrhla opatrenia na obmedzovanie korupcie. Výsledky projektu bude PAS prezentovať verejnosti v poslednom novembrovom týždni. Členovia PAS zdôraznili potrebu presadzovania navrhovaných odporúčaní do praxe aktívnou komunikáciou s kompetentnými politikmi. Ako ďalšie priority označili zlepšovanie vymožiteľnosti práva, obmedzovanie nekalého podnikania, znižovanie byrokracie a zlepšovanie systému vzdelávania.

Profil Martina Krekáča, prezidenta PAS, možno nájsť na adrese:

http://www.alianciapas.sk/menu_o_nas_prezident.htm

PAS združuje predstaviteľov podnikateľskej sféry na Slovensku, ktorí uprednostňujú celoplošné skvalitňovanie podnikateľského prostredia pred napĺňaním subjektívnych individuálnych a rezortných záujmov. Podnikateľské subjekty združené v PAS sa snažia presadzovať princípy zákonnosti, etickosti, solidárnosti a transparentnosti v podnikaní. Podniky združené v PAS dosahujú ročné tržby na úrovni 367 mld. Sk a zamestnávajú približne 64-tisíc pracovníkov.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Martin KrekáčRóbert Kičina
Firmy a inštitúcie PAS Podnikateľská aliancia Slovenska