Vláda chce dať prácu mladým, použije peniaze z eurofondov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Nezamestnanost
Foto: flickr.com
Nezamestnanosť

BRATISLAVA 2. mája (WEBNOVINY) – Vláda chce využiť 270 mil. eur z eurofondov na podporu zamestnávania mladých ľudí. Po stredajšom rokovaní vlády o tom informoval premiér Robert Fico.

V súčasnosti sa na tento účel môže podľa premiéra v Operačnom programe Zamestnanosť a sociálna inklúzia použiť 50 mil. eur, zvyšných 220 mil. eur sa má na podporu zamestnávania mladých ľudí presunúť z iných operačných programov.

Z Operačného programu Informatizácia spoločnosti chce kabinet vziať 100 mil. eur, ďalších 50 mil. eur má ísť z Operačného programu Vzdelávanie, 35 mil. eur z Operačného programu Veda a výskum a zvyšných 35 mil. eur z Operačného programu Doprava.

Výsledná suma 270 mil. eur sa má pritom rozčleniť do dvoch operačných programov, a to Konkurencieschopnosť a hospodársky rast a Zamestnanosť a sociálna inklúzia. Takýto návrh na presun prostriedkov medzi operačnými programami vláda podľa premiéra predloží na schválenie Európskej komisii.

„Chceme, aby tieto peniaze boli využité na rôznorodé projekty, napríklad na vytvorenie pracovného miesta by sa mohlo prispieť zamestnávateľovi nejakou sumou peňazí s tým, že potom by sa musel zaviazať, že by mladého človeka ešte nejaký čas nechal ako zamestnaného,“ povedal Fico.

Tým by podľa neho mladí ľudia získavali prax. Minister pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek podľa neho avizoval projekt na podporu zamestnávania absolventov stredných a vysokých škôl s poľnohospodárskym zameraním, napríklad pri zakladaní malých poľnohospodárskych fariem. V štyroch operačných programoch, z ktorých chce vláda peniaze vziať, podľa Fi

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ľubomír JahnátekRobert Fico