Železnice dajú za izolátory 15,3 mil. € bez dane

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Slovensko brázdi Európsky informačný vlak
Púť po slovenských mestách dnes začal Európsky informačný vlak. Popoludní vyštartoval z Košíc a v najbližších dňoch bude pristavený v Poprade, Žiline, Zvolene, Nových Zámkoch a Bratislave. Cieľom tohto projektu je priblížiť širokej verejnosti, najmä mládeži, význam a fungovanie Európskeho parlamentu, Európskej komisie a ďalších orgánov. Špeciálny vagón je pripájaný k osobným vlakom, takže možnosť navštíviť ho bude mať aj široká cestujúca verejnosť. Foto: SITA/Ivan Fleischer

BRATISLAVA 14. júla (WEBNOVINY) – Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) zaplatia košickej firme Eltra, s.r.o. za dodanie a montáž 45 tis. izolátorov trakčného vedenia počas štyroch rokov 15,3 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Dodávateľa vybrali cez rokovacie konanie s výzvou na súťaž spomedzi troch doručených ponúk. Začiatočná predpokladaná hodnota za dodanie a montáž izolátorov bola 15,75 mil. eur bez dane. Železnice rozhodli o zadaní zákazky 2. júla, vyplýva z oznámenia vo Vestníku verejného obstarávania.

Železnice Slovenskej republiky zriadila vláda SR ako štátny podnik začiatkom roka 1993 po rozdelení Československých štátnych dráh. V súlade s Projektom transformácie a reštrukturalizácie železníc na Slovensku sa 1. januára 2002 rozdelili na ŽSR a Železničnú spoločnosť. ŽSR odvtedy zabezpečujú výhradne správu a prevádzku železničnej dopravnej cesty, ako aj poskytovanie prepravných a dopravných služieb súvisiacich s jej obsluhou a zodpovedajúcich záujmom dopravnej politiky štátu. ŽSR disponujú základným imaním 800,17 mil. eur. K hlavnému predmetu ich činnosti patrí aj zriaďovanie a prevádzkovanie železničných, telekomunikačných a rádiových sietí, ale aj výstavba, úprava a údržba železničných a lanových dráh.

Firma Eltra, s.r.o. je zapísaná v Obchodnom registri od 25. júna 1993, eviduje základné imanie 6,64 tis. eur. Vykonáva práce v oblasti silnoprúdovej elektrotechniky. Zameriava sa najmä na dodávanie pevných trakčných zariadení celoštátnych dráh.

SITA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie ŽSR Železnice Slovenskej republiky