Železničná spoločnosť chce dať za opravy vozňov 3 mil. eur

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vlak, vozeň
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 5. mája (WEBNOVINY) – Železničná spoločnosť Slovensko, a.s. predpokladá za vykonávanie medzidobých opráv osobných vozňov počas takmer jeden a pol roka zaplatiť 3,15 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Poskytovanie uvedenej služby je plánované od 1. augusta 2011 do 31. decembra 2012, vyplýva z podmienok vyhlásenej verejnej súťaže. Tá je rozdelená na deväť častí s tým, že rozhodovať bude ekonomicky najvýhodnejšia ponuka z hľadiska troch kritérií. Najdôležitejším kritériom je cena za jednu normohodinu práce s relatívnou váhou 90 zo sto bodov.

Súťažné podklady a doplňujúce dokumenty je možné získať do 23. mája, lehota na predkladanie ponúk a ich otváranie je 2. júna. Ponuky uchádzačov budú viazané minimálne do 12. augusta. Záujemcovia majú predložiť zoznam zmlúv na údržbu, opravy a periodické prehliadky dráhových vozidiel za roky 2008 až 2010. Musia mať hodnotu najmenej 100 tis. eur spolu za všetky tri roky a pre každú ponúkanú časť samostatne.

Železničná spoločnosť začala koncom apríla verejnú súťaž na vykonávanie údržby, neplánovaných opráv a periodických prehliadok železničných dráhových vozidiel. Predpokladaná cena za poskytovanie uvedených služieb od 1. augusta 2011 do 31. decembra 2012 dosahuje 36 mil. eur bez dane. Osobný železničný prepravca plánuje použiť elektronickú aukciu na stanovenie poradia záujemcov v systéme iTender prostredníctvom Centrálnej obstarávacej agentúry, s.r.o. Nitra.

Železničná spoločnosť Slovensko, a.s. začala svoju činnosť ako samostatný podnik od začiatku roka 2005 po rozdelení bývalej Železničnej spoločnosti, a.s. na dva subjekty. Spoločnosť prebrala aktivity v osobnej železničnej doprave. Eviduje základné imanie vo výške 212,441 mil. eur.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie ZSSK Železničná spoločnosť Slovensko