Slovensku podľa Škripeka záleží na konzervatívnych hodnotách

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Branislav skripek
Poslanec NR SR za OĽaNO Branislav Škripek. Foto: SITA/Diana Černáková

BRATISLAVA 25. mája (WEBNOVINY) – Slovensko v eurovoľbách podľa Branislava Škripeka (OĽaNO), ktorý by sa mal podľa neoficiálnych výsledkov stať europoslancom, jasne povedalo, že na konzervatívnych hodnotách mu záleží.

Ako povedal Škripek dnes pre agentúru SITA, v Európskom parlamente chce poukázať, že naša krajina si váži biblické hodnoty a podľa nich sa aj formovali naše hodnoty. Škripek si váži názor komunity, ktorá ho podporila a dala mu tak poslanie pre prácu v Európskom parlamente. „Cítim to ako záväzok,“ povedal.

Všetko o voľbách do Európskeho parlamentu sa dočítate –––>>> TU

Škripek je rád, že väčšina zo slovenských 13 poslancov EP je konzervatívnych. „Som rád, že tam bude Jana Žitňanská, Anna Záborská, Miroslav Mikolášik, Ivan Štefanec,“ uviedol.

Podľa neoficiálnych výsledkov sa Škripek prekrúžkoval do EP zo štvrtého miesta. OĽaNo by malo mať v EP jedného poslanca. Lídrom kandidátky bol Jozef Viskupič. Škripek doteraz pôsobil ako poslanec NR SR.

Získanie jedného mandátu v Európskom parlamente vo voľbách, v ktorých OĽaNO kandidovalo prvý raz, považuje predseda hnutia Igor Matovič za úspech. „Na to, že z jednej strany na nás viedlo neférovú kampaň KDH a z druhej strany Sulík zo SaS, tak si myslím, že ten výsledok je dobrý aj vzhľadom na tú nízku účasť,“ povedal Matovič. Vo voľbách s nízkou účasťou by podľa jeho slov mali získavať predovšetkým strany s dlhodobo disciplinovanými voličmi.

Nízka volebná účasť, ktorá bola podľa výsledkov paralelného sčítavania viacerých strán, je podľa Matoviča obrovskou hanbou politikov a strán. „Keď príde 13 percent ľudí k urnám, to nie je hanba ľudí, ale politikov, lebo ich tak znechucujú politikou a nevedia vysvetliť ľuďom, že je dôležité prísť voliť v takýchto voľbách,“ povedal Matovič.

Predpokladaný výsledok volieb, ako ho naznačuje paralelné sčítavanie, považuje Matovič za debakel vládnej strany Smer-SD. „Keď vládna strana nezíska ani štvrtinu z toho mála hlasov ľudí, ktorí prišli voliť, tak to je dosť slušná hanba,“ dodal.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Anna ZáborskáBranislav ŠkripekIgor MatovičJana ŽitňanskáJozef ViskupičMiroslav Mikolášik
Firmy a inštitúcie OĽaNO Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti