V sídle vlády je výstava Karikatúra a jazz

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Karikatúra a Jazz
Výstava Karikatúra a jazz umiestnená vo vstupnej hale Úradu vlády SR je prvou zo série výstav v sídle slovenského kabinetu. Foto: SITA

BRATISLAVA 20. decembra (WEBNOVINY) – Výstavu diel deviatich karikaturistov zo Slovenska, Česka, Nemecka a Bulharska dnes v sídle Úradu vlády SR v Bratislave slávnostne otvorila premiérka Iveta Radičová. Výstava Karikatúra a jazz umiestnená vo vstupnej hale Úradu vlády SR je prvou zo série výstav v sídle slovenského kabinetu. Počas vernisáže predsedníčka vlády zdôraznila, že výber výstavy karikatúr nebol náhodný. „Začíname karikatúrou, lebo je to výborná spätná väzba o tom, čo sa v spoločnosti deje. Moc, ktorá nemá rada karikatúry, je autokratická,“ povedala Radičová. Agentúru SITA o tom informoval Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR. Spolu 52 karikatúr s hudobnou tematikou pochádza z tvorby Fera Jablonovského (Slovensko), Boba Perneckého (Slovensko), Olivera Solgu (Slovensko), Laca Tormu (Slovensko), Jana Valtera (Slovensko), Jiřího Slívu (Česko), Radka Stesku (Česko), Jana Tomaschoffa (Nemecko) a Ivaila Tsvetkova (Bulharsko).

„Výstava je po nedávnom sprístupnení kaplnky Úradu vlády SR ďalšou z iniciatív zameraných pre širokú verejnosť a je v súlade so zámerom predsedníčky vlády otvoriť priestory Úradu vlády SR občanom,“ informoval ďalej Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR. Podľa premiérky „ide o iný spôsob dialógu medzi úradom vlády, vládou a verejnosťou“. Radičová zároveň avizovala, že vo vstupnej hale sídla vlády sa uskutočnia i ďalšie výstavy a na jar budúceho roka sa pravdepodobne sprístupní aj záhrada Úradu vlády SR.

Verejnosť si výstavu karikatúr môže pozrieť každú stredu od 15:00 do 18:00, cez víkendy od 10:00 do 16:00 od stredy 22. decembra do nedele 16. januára, s výnimkou vianočných sviatkov (25. – 26. 12.) a Nového roka (1. 1. 2011).

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Iveta Radičová