Otec Charlieho Sheena ocenil synovu odvahu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Charlie Sheen
Americký herec Charlie Sheen. Foto: SITA/AP

Naples 18. novembra (WebNoviny.sk) – Herec z amerického seriálu Západné krídlo Martin Sheen dnes vyhlásil, že si želá mať takú odvahu, ako jeho syn Charlie Sheen, keď zverejnil, že je HIV pozitívny.

Martin Sheen sa o synovi takto vyjadril v utorok na podujatí v hoteli Ritz-Carlton v meste Naples v americkom štáte Florida – niekoľko hodín po tom, čo Charlie vystúpil v programe Today (Dnes) na televíznej stanici NBC. Charlie, hrdina celosvetovo obľúbeného sitkomu Dva a pol chlapa, v programe potvrdil šíriace sa fámy, že je HIV pozitívny. A dodal, že to vie štyri roky.

Podľa denníka Naples Daily News otec Sheen povedal, že jeho 50-ročný syn sa chystal na zverejnenie oznámenia celé mesiace a povzbudzovala ho pritom rodina. „Keď som sledoval v televízii, ako odhaľuje svoje najhlbšie, najtemnejšie tajomstvo, nemohol som uveriť, akej veľkej odvahy som svedkom a že to je môj syn,“ povedal Martin Sheen.

Povzbudil tiež ostatných, aby podporovali ľudí, ktorí bojujú so závislosťou od alkoholu a drog.

Otec vyjadril nádej, že oznámenie je „prvým dňom zvyšku Charlieho života, ktorý strávi ako slobodný muž“. Syn Charlie takisto zverejnil na internete list, v ktorom napísal, že dni, keď bol „zlým chlapcom“, sa skončili. „Flámovanie už mám za sebou. Pred sebou mám dni dobročinnosti,“ dodal.

List s vyhlásením bol zverejnený práve v čase, keď bývalá hviezda seriálu Dva a pol chlapa vystúpila v utorkovom programe Today televízie NBC. Charlie Sheen v ňom oznámil, že približne pred štyrmi rokmi mu testami zistili vírus HIV, ktorý spôsobuje chorobu AIDS. Dodal, že vďaka starostlivo nastavenej liečbe medikamentmi je zdravý.

Na otázku moderátora programu Matta Lauera, či prenášal chorobu na ďalších ľudí, Sheen vyhlásil: „Nemožné. Nemožné.“ A tvrdil, že každú sexuálnu partnerku informoval vopred o svojom zdravotnom stave. Lauerovi povedal, že nechránený sex mal s dvoma partnerkami, ktoré poznal už dávnejšie. „Sú v starostlivosti môjho lekára,“ dodal herec, ale bližšie to nevysvetlil.

Toto tvrdenie spochybnila Bree Olsonová, ktorá so Sheenom žila v roku 2011 ako jedna z jeho dvoch „bohýň“. „Nikdy mi nič nepovedal,“ uviedla Olsonová v utorok v programe Howarda Sterna na rozhlasovej stanici SiriusXM. Dodala, že o Sheenovom stave sa dozvedela iba v posledných niekoľkých dňoch, čo ju donútilo ísť na testy. Sternovi povedala, že výsledky má negatívne.

Charlie Sheen na otázku Lauera, či očakáva „záplavu žalôb“ od bývalých sexuálnych partneriek za to, že ich vírusom nakazil, herec mdlo, vyčerpane odpovedal: „Som si istý, že to príde.“ V americkom štáte Kalifornia, kde Charlie Sheen žije, môže byť človek obvinený z ťažkého zločinu, iba ak vedel, že je HIV pozitívny, a nechránený sex s ďalšou osobou mal s konkrétnym úmyslom vystaviť túto osobu chorobe.

Charlie Sheen vysvetlil, že jedným dôvodom, prečo zverejnil svoj zdravotný stav, bolo aj to, že chcel zastaviť vydieranie prostitútkami a ďalšími ľuďmi. Uviedol, že jedna prostitútka si odfotografovala lieky na HIV, ktoré mal odložené v skrinke na medikamenty, a vyhrážala sa, že snímku predá bulvárnym médiám. Herec povedal, že už zaplatil celkovo niekoľko miliónov dolárov – možno až desať, aby si kúpil ich mlčanie.

„Stále týmto ľuďom platíte?“ spýtal sa ho Lauer. „Nie, po dnešku už nie,“ odpovedal Sheen, ktorý počas svojho vystúpenia v televízii pôsobil rozorvane a v návale slov sa zajakával. Seriálový hrdina nepovedal, kedy a kto ho asi nakazil. V jednom úseku interview sa k hercovi pridal jeho lekár Robert Huizenga, ktorý vyhlásil, že hladina vírusu HIV v Sheenovej krvi je „nezistiteľná“ a že nemá AIDS.

„Je absolútne zdravý,“ uviedol Huizenga. Sheen sa priznal, že v minulosti bol „taký zúfalý zo svojho stavu, že bral veľa drog a príliš veľa pil“. Dodal, že v súčasnosti už drogy neužíva, hoci pripustil, že „stále trochu pije“.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Charlie Sheen