V Bratislave za sprievodu orchestra premietnu Pána prsteňov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Pán prsteňov
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 17. decembra (WebNoviny.sk) – V bratislavskej Incheba Expo Aréne sa 20. júna 2016 uskutoční filmové predstavenie, počas ktorého uvedú úspešnú snímku Pán prsteňov: Spoločenstvo Prsteňa (2001) spolu so živým hudobným sprievodom. Postará sa oň 100-členný symfonický orchester zložený z hudobníkov z celého sveta, ktorý budú dopĺňať 150-členný spevácky zbor a sólisti, aby tak spoločne predviedli známy soundtrack kanadského skladateľa Howarda Shorea.

Na ploche 150 metrov štvorcových premietnu snímku v pôvodnom znení a v HD kvalite, ktorú slovenskí diváci zažijú v prípade Pána prsteňov po prvý raz. Publikum sa môže tešiť na prepracované hudobné dielo v podaní orchestra, zmiešaného a chlapčenského zboru či vokálnych sólistov, ktorí dokážu okrem angličtiny spievať aj v jazykoch Stredozeme vytvorených spisovateľom J. R. R. Tolkienom. Vstupenky na podujatie sú v predaji od dnešného dňa.

Video: Ukážka Lord of the Rings in Concert
Hudba z trilógie

Pán prsteňov (2001 – 2003)

zaznamenala pozitívne ohlasy kritiky, jej kvalitu potvrdzujú viaceré ocenenia, ktoré 69-ročný Shore získal. Medzi ne patria napríklad dva Oscary za najlepšiu pôvodnú filmovú tvorbu (Pán prsteňov: Spoločenstvo Prsteňa, Pán prsteňov: Návrat kráľa), jeden za najlepšiu pôvodnú filmovú pieseň (Into the West), Zlatý glóbus za najlepšiu hudbu (Pán prsteňov: Návrat kráľa) a najlepšiu filmovú pieseň (Into the West) či štyri hudobné ocenenia Grammy. Kompozície vyhlásili za najlepší filmový soundtrack aj tento rok, keď už po šiesty raz po sebe zvíťazili v ankete britskej rozhlasovej stanice Classic FM.

Informácie pochádzajú od zástupcov spoločnosti XL group, z webovej stránky lordoftheringsinconcert.com a z archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia