Siedme Hviezdne vojny mali v Číne rekordný otvárací deň

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Hviezdne vojny

BRATISLAVA 10. januára (WebNoviny.sk) – Snímka Star Wars: Sila sa prebúdza (2015) prekonala v sobotu 9. januára, počas svojho otváracieho dňa v čínskych kinách ďalšie dva rekordy.

Ako informuje agentúra Reuters, podľa odhadov spoločnosti Walt Disney siedma epizóda populárnej vesmírnej ságy utŕžila v predaji lístkov 33 miliónov dolárov (v prepočte približne 30,3 milióna eur), čím zaznamenala najúspešnejší otvárací deň disneyovského filmu v Číne vôbec. Súčasne si pripísala rekord aj za najúspešnejšiu otváraciu sobotu v dejinách čínskeho filmového priemyslu. Aktuálne a oficiálne údaje o tržbách kiná zatiaľ nezverejnili.

Pre čínske publikum nebola séria Hviezdne vojny (1977,1980,1983, 1999, 2002, 2005 a 2015) takým fenoménom, ako tomu bolo v západných krajinách. Pôvodné filmy sa v čínskych kinách začali premietať až vlani v júli. Čína ako druhý najväčší filmový trh rozhodne, či najnovšia epizóda prekoná celosvetový rekord s historicky najväčšími tržbami a prevezme prvenstvo sci-fi snímky Avatar, ktorá svojho času utŕžila na celom svete 2,8 miliardy dolárov.

Star Wars: Sila sa prebúdza (2015) je momentálne filmom s historicky najvyššími tržbami v Severnej Amerike, kde utŕžil vyše 781 miliónov dolárov (719 miliónov eur), v celosvetovom meradle zatiaľ zaznamenala tržby 1,6 miliardy dolárov (1,47 miliardy eur).

Film

Star Wars: Sila sa prebúdza

sa do slovenských kín dostal 17. decembra. Príbeh snímky sa odohráva 30 rokov po udalostiach z filmu Star Wars: Epizóda VI – Návrat Jediov (1983). V novinke si zahrali Carrie Fisher, Harrison Ford, Mark Hamill, Peter Mayhew, John Boyega, Max von Sydow, Anthony Daniels, Warwick Davis, Peter Mayhew, Kenny Baker, Lupita Nyong’o, Gwendoline Christie, Andy Serkis, Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, Domhnall Gleeson, Crystal Clarke či Christina Chong. Réžie sa ujal J. J. Abrams, ktorý nakrútil aj moderné spracovania sci-fi Star Trek (2009) a jeho pokračovanie s názvom Star Trek: Do temnoty (2013).

Informácie pochádzajú z agentúry Reuters, webstránky www.boxofficemojo.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Harrison FordWalt Disney