Reakcie osobností na úmrtie Alana Rickmana (†69)

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Alan Rickman
Alan Rickman Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 14. januára (WebNoviny.sk) – Vo veku 69 rokov zomrel vo štvrtok anglický herec Alan Rickman. Po zverejnení informácie o úmrtí predstaviteľa Severusa Snapea v sérii snímok o čarodejníkovi Harrym Potterovi sociálne siete zaplavili reakcie osobností z celého sveta. Agentúra SITA prináša výber z nich.

„Nechcem aby moji hrdinovia umierali! Alan Rickman je mŕtvy a bol ďalším hrdinom. Alan – ďakujem, že si bol s nami. Je nám to ľúto,“ anglický herec a stand-up komik Eddie Izzard v reakcii aj na nedávne úmrtie anglického speváka Davida Bowieho.

„RIP môj drahý Alan. Nádherne zábavný a vrúcny džentlmen. Opustil nás veľmi skoro,“ anglický fotograf Andy Gotts.

„Neexistujú slová, ktoré by vyjadrili, ako ma šokovala a zdrvila správa o smrti Alana Rickmana. Bol to vynikajúci herec a úžasný človek. Moje myšlienky sú s Rimou (Rickmanova manželka, pozn. SITA) a so zvyškom Alanovej rodiny. Stratili sme veľký talent. Oni stratili časť svojich sŕdc,“ britská spisovateľka J. K. Rowling, autorka kníh o Harrym Potterovi.

„Som šokovaný a smutný, že zomrel Alan Rickman. Jeden z najmilších hercov, ktorých som stretol. Myšlienkami a modlitbami ostávam s jeho rodinou,“ anglický herec James Phelps, ktorý v sérii o Harrym Potterovi stvárnil Freda Weasleyho.

„Som neskutočne smutný zo správy o úmrtí Alana Rickmana. Zábavná a pútavá osobnosť, ktorá ma upokojovala ako hanblivého mladého herca, keď som bol v Harrym Potterovi,“ anglický herec Oliver Phelps, predstaviteľ Georgea Weasleyho.

„Aké zúfalo smutné správy o Alanovi Rickmanovi. Muž takého talentu, zlomyseľného šarmu a ohromujúcej kariéry na plátne i pódiu. Bude veľmi chýbať,“ anglický herec Stephen Fry.

„Som smutný zo správy o Alanovi Rickmanovi. Úžasný herec a milý muž. Tragické správy,“ anglický herec David Morrissey.

„David Bowie a teraz Alan Rickman. Môže niekto prosím povedať Smrtke, že používa zlý zoznam?“ britský princ Charles.

„Taký nádherný, milý, veľkodušný, zábavný a brilantný muž. Ďakujem Alan Rickman za to a toľké bezchybné výkony,“ americká herečka a speváčka Mia Farrow.

„Alan Rickman. Môj obľúbený Smrťožrút. A ešte veľa veľa ďalšieho. Smutné. Je to strata,“ kanadský filmár Xavier Dolan.

„Absolútna strata slov,“ anglický herec Sam Claflin.

„David Bowie zomrel na rakovinu vo veku 69 rokov. Teraz Alan Rickman zomrel na rakovinu vo veku 69 rokov. Dva úžasné talenty, jedna odporná choroba,“ britský novinár a televízna osobnosť Piers Morgan.

„RIP Alan Rickman. Budeš chýbať,“ britská autorka E. L. James.

„Na niektorých hercov, s ktorými ste spolupracovali, nikdy nezabudnete. RIP úžasný Alan Rickman,“ britsko-kanadská herečka Kim Cattrall.

„Dnes priateľ, vzor a skutočne úžasná osobnosť prehrala svoj boj. Mám toľko dobrých spomienok,“ írsky herec Devon Murray, predstaviteľ Seamusa Finnigana v sérii o Harrym Potterovi.

„Srdcervúce správy o úžasnom Alanovi. Nikto iný nevedel byť naraz taký zábavný, tragický, naháňajúci hrôzu a uveriteľný,“ anglický herec Jason Isaacs, predstaviteľ Luciusa Malfoya v sérii o Harrym Potterovi.

„Zbohom môj priateľ. Tvoja dobrosrdečnosť a veľkodušnosť od nášho prvého stretnutia v Los Angeles v roku 1987 sa nedá spočítať,“ anglický herec Richard E. Grant.

„Som hrozne smutný zo správy o úmrtí Alana Rickmana. Som poctený, že som sa ním mohol stretnúť na striebornom plátne. Bude veľmi chýbať,“ britský herec Warwick Davis, predstaviteľ Griphooka a Filiusa Flitwicka v sérii o Harrym Potterovi.

„Alan Rickman je bez pochýb jeden z najlepších hercov, s akými som pracoval. Je tiež jeden z najlojálnejších a najpodporujúcejších ľudí, akých som stretol vo filmovom priemysle. Dodával mi odvahu pred kamerou aj roky po Potterovi. Celkom som si istý, že si pozrel všetko, čo som stvárnil na divadelných doskách v Londýne i New Yorku. Nemusel to robiť. Poznám iných ľudí, ktorí s ním boli priatelia omnoho dlhšie ako ja, a všetci hovoria: ‚Ak zavoláš Alana, nezáleží, kde na svete sa nachádza alebo ako je zaneprázdnený, ozve sa ti späť do jedného dňa.‘ Ľudia si vytvárajú dojmy o hercoch na základe postáv, ktoré stvárnili. Takže možno niektorých ľudí prekvapí, keď sa dozvedia, že na rozdiel od niektorých príkrych (alebo priamo strašidelných) postáv, ktoré hral, bol Alan extrémne milý, štedrý, sebapodňecujúci a zábavný. A niektoré veci sa, samozrejme, stali zábavnejšími, keď ich vyslovil svojím nezameniteľným basom. Ako herec bol jeden z prvých dospelých v Potterovi, ktorí sa ku mne správali skôr ako ku seberovnému a nie ako k dieťaťu. Práca s ním v takom formujúcom sa veku bola neskutočne dôležitá a ja si do konca života a kariéry ponesiem lekcie, ktoré ma naučil. Filmovacie lokácie a divadelné dosky ochudobnila strata tohto skvelého herca a človeka,“ anglický herec Daniel Radcliffe, predstaviteľ Harryho Pottera.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať