Zlatého medveďa na Berlinale získal film Fuocoammare

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Zlatého medveďa na Berlinale získal film Fuocoammare
Gianfranco Rosi a Meryl Streep Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 20. februára (WebNoviny.sk) – Zlatého medveďa pre najlepší film získal na 66. ročníku medzinárodného filmového festivalu Berlinale taliansko-francúzsky dokument Fuocoammare. Snímka v réžii Gianfranca Rosiho sa venuje téme utečencov. O ocenení pre snímku rozhodla medzinárodná porota v zložení Clive Owen, Lars Eidinger, Alba Rohrwacher, Małgorzata Szumowska, Nick James, Brigitte Lacombe a Meryl Streep.

Veľkú cenu poroty si vyslúžil film Smrt u Sarajevu režiséra Danisa Tanovića. Cenu Alfreda Bauera pre titul, ktorý otvára nové perspektívy, získal počin Hele Sa Hiwagang Hapis od Lava Diaza. Strieborného medveďa za najlepšiu réžiu si odniesla Mia Hansen-Love s filmom L’Avenir. Za scenár filmu Zjednoczone stany miłości ocenili Tomasza Wasilewského. Cenu za umelecký prínos porota udelila Markovi Leemu Ping-Bingovi, ktorý sa ako kameraman podieľal na snímke Čang Jiang Tu. Herecké trofeje získali Trine Dyrholm (Kollektivet) a Majd Mastour (Inhebbek Hedi).

Zlatého medveďa pre najlepší krátky film získala snímka Balada De Um Batráquio v réžii Leonor Teles. Najlepším debutom sa stal počin Inhebbek Hedi Mohameda Bena Attiu.

Informácie pochádzajú z webových stránok www.berlinale.de, www.hollywoodreporter.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Meryl Streep