O Barona Cohena sa počas nakrúcania Borata zaujímala FBI

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Sacha Baron Cohen
Sacha Baron Cohen je známy vďaka stvárneniu viacerých kontroverzných satirických postáv. Foto: Joel Ryan/Invision/AP

BRATISLAVA 26. februára (WebNoviny.sk) – O anglického komika a herca Sachu Barona Cohena a jeho filmový štáb sa počas nakrúcania komediálnej snímky Borat: Nakúkanie do ameryckej kultúry na objednávku slavnoj kazašskoj národa (2006) zaujímal americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI).

Štyridsaťštyriročný rodák z Londýna to prezradil v americkej podcastovej relácii WTF with Marc Maron. Predstaviteľ kazašského reportér Borata Sagdijeva, ktorý počas nakrúcania so svojím tímom cestoval v zmrzlinovej dodávke, priznal, že sa na nich sťažovalo viacero ľudí, čo podnietilo záujem FBI. „Dostali veľa sťažností o tom, že v zmrzlinovej dodávke cestujú teroristi. Začali si o nás vytvárať záznamy a nakoniec nás navštívili v hoteli,“ povedal Cohen dodávajúc, že ušiel hneď ako sa o nich dozvedel.

Incident nebol jediným stretom so zákonom pri nakrúcaní tohto filmu. S pribúdajúcimi sťažnosťami štáb nakoniec najal človeka, ktorý sa zaoberal možnými problémami a zatknutiami. Herec prezradil, že takého člena tímu si najali aj pre jeho najnovšiu komédiu Grimsby, ktorá bude mať v slovenských kinách premiéru 3. marca.

Sacha Baron Cohen

je známy vďaka stvárneniu viacerých kontroverzných satirických postáv. Okrem Borata sa predstavil aj ako britský rapper z predmestia Ali G či ako homosexuálny fashionista zosmiešnil módny priemysel vo filme Brüno (2009).

V roku 2012 si v Diktátorovi zahral admirála generála Aladeena, ktorý sa po smrti Kim Čong Ila považuje za posledného mohykána medzi diktátormi a zo všetkých síl sa snaží svoju krajinu uchrániť pred demokraciou.

Barona Cohena diváci mohli vidieť aj vo filmoch Rýchlo a desivo: Šialené preteky (2006), Sweeney Todd: Čertovský holič z Fleet Street (2007), Hugo a jeho veľký objav (2011) a v roku 2012 sa predstavil aj v adaptácii románu Victora Huga Bedári (1862), kde stvárnil pána Thénardiera.

Informácie pochádzajú z webstránky www.nme.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Sacha Baron Cohen