Macko Pú sa v novom príbehu stretáva s britskou kráľovnou

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Macko Pú
Ukážka z rozprávky Macko Pú. Foto: AP Photo/Disney Enterprises, Inc.

BRATISLAVA 27. mája (WebNoviny.sk) – V novom príbehu o Mackovi Pú sa objavila aj britská kráľovná Alžbeta II. Poviedka s názvom Winnie-the-Pooh and the Royal Birthday vyšla pri príležitosti 90. výročia vydania prvej knihy o obľúbenej postavičke, rovnaké jubileum pritom v apríli oslávila i britská panovníčka.

V príbehu Macko Pú cestuje s priateľmi Prasiatkom, Oslíkom a Christopherom Robinom do Londýna, kde navštívia aj Buckinghamský palác. Poviedku napísala Jane Riordan, o ilustrácie v pôvodnom štýle Ernesta Howarda Sheparda sa postaral Mark Burgess. Audioverziu, ktorú narozprával anglický herec Jim Broadbent, tvorcovia sprístupnili prostredníctvom služby YouTube.

Prvé príbehy o Mackovi Pú napísal Alan Alexander Milne. Išlo predovšetkým o knižky Winnie-the-Pooh (1926) a The House at Pooh Corner (1928), no báseň o obľúbenej postavičke sa objavila už v knihe When We Were Very Young (1924). Všetky tri knihy ilustroval spomínaný Ernest Howard Shepard, jeho obrázky s Mackom Pú sa nachádzali aj v Milneho knihe Now We Are Six (1927).

V súčasnosti práva na postavičku vlastní spoločnosť Walt Disney, ktorá o Mackovi Pú a jeho kamarátoch vytvorila niekoľko animovaných filmov. Prvým bol Macko Pú a medový strom (1966). Zatiaľ posledný s názvom Macko Pú sa do kín dostal v roku 2011.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Alžbeta II.Britská kráľovná Alžbeta II.Kráľovná Alžbeta II.Walt Disney